Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Uber planira uvesti leteće automobile u promet 2020. godine Istaknuto

Uber planira uvesti leteće automobile u promet 2020. godine

Unatoč nebrojenim problemima u kojima se Uber već neko vrijeme nalazi, na Uber Elevate Summitu u Dallasu samouvjereno je objavio svoju namjeru da 2020. godine demonstrira prvu mrežu zračnog gradskog transporta na zahtjev. Prva dva grada u kojima bi trebala bi biti sprovedena demo mreža su Dallas i Dubai.

Uberova ideja letećeg automobila razlikuje se od nedavno komercijalno prezentirane Aeromobilove mašine utoliko što bi Uberove mogle vertikalno uzlijetati i slijetati, slično helikopterima, i time bi bile pogodnije za gradski transport.

Među partnerima za izradu samih letala nalazi se i brazilski proizvođač zrakoplova Embraer, s kojim bi Uber trebao razviti električna letala koja bi mogla vertikalno polijetati i slijetati i obavljati kratke gradske letove, npr. s krova jedne zgrade do krova druge.

U suradnji s tvrtkom za nekretnine Hillwood Uber namjerava do 2020. izgraditi najmanje tri vertikalne urbane zračne luke za takva vozila. Uberovi bi programeri razvijali softver kojim bi se cijelim sustavom upravljalo i korisnicima omogućila usluga.

Prve demo mreže Uber namjerava pokrenuti 2020., a potpuna operativnost usluge planira se ostvariti već do 2023. godine. Neobično ambiciozan s obzirom na čitavu situaciju u kojoj se ova kompanija trenutno nalazi.

Više o samom projektu i summitu o njemu možete naći ovdje.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next