Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Avenio ProGamer: Najviše za uloženi novac Istaknuto

Avenio ProGamer: Najviše za uloženi novac

Na testu u Vidilabu isprobali smo konfiguraciju Avenio ProGamer. Veći Avenio model (testirali smo i OptiGamer) se doima, slično kao i manji brat, kao dobar ulazak u gaming, no u ovom slučaju 4K gaming umjesto 1080p. Iako nije najjeftiniji 4K sposoban model, za nešto višu cijenu se dobivaju nešto bolje performanse, što bi u budućnosti trebalo osigurati nešto bolju dugovječnost.

No, kako bi se dugovječnost i uistinu ostvarila, ponovno bismo rado vidjeli nekakav ispušni ventilator na stražnjoj stranici budući da je procesor hlađen slabašnim stock coolerom.

S obzirom na cijenu od 8.500 kn, očekivali bismo barem jedan ventilator. I5-6500 procesor smo već mogli vidjeti u jačoj konfiguraciji iz Linksa, no u ovom slučaju, ona je uparena s nešto jačom grafičkom karticom, GTX1070. Ona pak, kako smo spomenuli, nudi veoma dobre performanse u 4K igranju, ali i u benchmarkovima. Avenio Midi tower u koji su smještene komponente pak nudi posebnu komoru za napajanje i HDD, što je karakteristika koju svakako pozdravljamo. Napajanje je pak sasvim pristojno Corsairovo VS 550W s 85+ certifikatom dok je HDD klasičnijeg 1 TB kapaciteta.

Bočna stranica kućišta sadrži prozor od pleksiglasa koji nam pak daje mogućnost da vidimo bočno montiran 120 GB SSD, ali i ostatak relativno dobrog cable managmenta. Ono što nas pak bode u oči je čitač optičkih diskova postavljen na vrh prednje stranice, koji je sive boje dok je ostatak kućišta crne. Problematično je što je i prorez na bočnoj stranici veoma velik, čime ODD kvari estetiku klasično dobro dizajniranog gaming casea.

INFO

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next