Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Dell laptop sa Soljačićevim bežičnim punjuenjem baterije Istaknuto

Dell laptop sa Soljačićevim bežičnim punjuenjem baterije

Još jedna zanimljivost iz tvrtke Dell predstavljena na sajmu CES 2017 prvi je laptop na svijetu sa sustavom bežičnog punjenja baterije. Ovaj 2-u-1 prijenosnik nazvan Latitude 7285 koristi tehnologiju bežičnog punjenja baterije magnetskom rezonancijom tvrtke WiTricity koju je razvio tim sa MIT-a pod vodstvom hrvatskog znanstvenika Marina Soljačića.

Laptop dolazi s odvojivim 12,3-inčnim Sharp IGZO zaslonom 3K razlučivosti (3200 x 1800) osjetljivim na dodir i podrškom za stylus, a pogone ga Intelovi Kaby Lake procesori uz pomoć 8 ili 16 GB RAM-a, dok ćete za pohranu moći odabrati SSD diskove do 512 GB. S obzirom na to da se zaslon može odvojiti i koristiti kao tablet, na uređaj su ugrađene i dvije kamere, stražnja od 8 MP, te prednja HD.

Dodatno je zanimljivo što će se Latitude 7285 moći kupiti s čak tri različite tipkovnice, Travel, Productivity i Wireless Charging, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Travel dolazi s najmanjim kapacitetom baterije (do 6 sati rada), Productivity omogućuje dodatna 4 sata rada, a Wireless Charging uključuje spomenutu bežičnu tehnologiju punjenja, koja omogućuje punjenje putem specijalnog podloška koji će se isporučivati posebno.   

Dell još nije objavio početak prodaje 2-u-1 prineosnika Latitude 7285, a zasad još nisu poznate ni cijene uređaja i dodatne opreme.

Izvor: vidi.hr

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next