Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Dell EMC World najavio novosti vezane za pohranu i servere Istaknuto

Joe Tucci i Michael Dell Joe Tucci i Michael Dell

Dell EMC World najvažniji je događaj u organizaciji Dell Technologies, a okuplja profesionalce iz područja tehnologije i biznisa kako bi razmjenjivali ideje. Osim što je predstavio novu sjedinjenu tvrtku, Dell EMC je na konferenciji u Austinu (Teksas, SAD) najavio i novosti vezane za njihova rješenja za pohranu i servere namijenjene tvrtkama. Promjene uključuju poboljšanja za SC seriju pohrane, Isilon Scale-Out NAS sustav i za hiperkonvergentne serverske uređaje i sustave VxRail i VxRack.

Predstavljen je interoperabilni portfelj koji uključuje upravljanje skladištenjem podataka, mobilnost i zaštitu podataka za cjelokupni portfelj Dell EMC SC Series Storage Arrays za srednje velike tvrtke.

Povećane su mogućnosti pohrane SC Serije (ranije poznate pod nazivom Compellent) učinivši je interoperabilnom s vodećim u svijetu portfeljem rješenja za upravljane pohranom, mobilnost i zaštitu podataka, ranije dostupnim samo EMC korisnicima.

“S današnjom najavom, omogućujemo korisnicima naše SC serije da nastave koristiti proizvode u koje su investirali, istovremeno imajući pristup novim mogućnostima s nastavkom Dellovog usklađivanja rješenja pohrane u svom portfelju.“, rekao je stariji potpredsjednik za Midrange Storage Dell EMC Jeff Boudreau.

Ponuda Dell EMC upravljanja pohranom, proizvodi za zaštitu podataka i mobilnost navedeni u objavi dostupni su odmah za SC seriju. Podrška za ViPR SRM i PowerPath planira se za kraj 2016. godine.

Najavljen je i nov član Dell EMC Isilon obitelji proizvoda, kombinirajući visoke performanse flash tehnologije s najboljom scale-out NAS platformom. Isilon All-Flash je osmišljen kako bi pomogao IT organizacijama da moderniziraju svoju infrastrukturu i osiguraju sve mogućnosti digitalnog poslovanja.

Dell EMC kombinira ekstremne performanse flash tehnologije sa skalabilnošću, multiprotokolarnim pristupom te sigurnošću Isilon OneFS softvera za skladištenje podataka. Ranije poznata kao „Projekt Nitro“, vrlo gusta, blade node arhitektura Isilon All-Flasha pruža četiri Isilon noda unutar jedne 4U šasije s kapacitetom u rasponu od 92 TB do 924 TB po šasiji. Dostupne u nekoliko konfiguracija, Isilon All-Flash jedinice mogu se kombinirati u jedan klaster koji pruža do 92.4PB kapaciteta te više od 1.5TB/s agregatne izvedbe.

Isilon All-Flash Storage je dizajniran za širok spektar aplikacija nove generacije i nestrukturirana opterećenja koja zahtijevaju ekstremne performanse NAS-a, uključujući 4K streaming podataka, automatizaciju i analitiku u gotovo realnom vremenu s izborom dobavljača za Big Data analitiku poput Hortonworksa, Cloudere, Pivotala, IBM-a i Splunka. Isilon All-Flash može se postaviti kao nov klaster ili se neprimjetno integrirati u postojećim Isilon klasterima kako bi ubrzao performanse velikih količina podataka i smanjio ukupan trošak vlasništva (TCO) multi tier all flash SATA rješenja visokog kapaciteta.

Isilon All-Flash scale-out NAS storage dostupan je za prednarudžbu već danas, a bit će dostupan u 2017., zajedno s novim verzijama OneFS koje će biti besplatno nadograđene svim postojećim korisnicima.

Najavljeno je i proširivanje portfelja konvergentne infrastrukture integriranjem PowerEdge servera u VxRail Appliances i VxRack System 1000 hiperkonvergentne infrastrukture (HCI). S računalnim i skladišnim dijelovima hiperkonvergentnog sustava i jedinstvenom vezom s VMwareom, koji je također dio grupe Dell Technologies, Dell EMC ima određenu prednost pred konkurencijom na tom polju. Korisnici sada mogu modernizirati svoj podatkovni centar uspostavljanjem partnerskog odnosa s jednim dobavljačem za HCI koji nudi sveobuhvatnu uslugu i podršku.

“Kao vodeća tvrtka na tržištu u konvergentnoj infrastrukturi, te uzevši u obzir činjenicu da je HCI najbrže rastući segment koji potiču korisnici koji moderniziraju podatkovne centre, Dell EMC je snažno usmjeren na širenje HCI portfelja kako bi ih učinio dostupnima korisnicima svih veličina. S portfeljem PowerEdge servera u VxRail uređajima i VxRack sustavima, korisnici dobivaju izuzetnu funkcionalnost i bolju ekonomiku kako bi koristili HCI za radna opterećenja, neovisno o tome nalaze li se u jezgri ili na rubu podatkovnog centra.”, rekao je Chad Sakac, predsjednik Divizije konvergentnih platformi i rješenja u Dell EMC.

VxRack FLEX s nodovima temeljenima na PowerEdge serverima mogu se naručiti već danas i dostupni su od 4. kvartala 2016. VxRack SDDC s nodovima temeljenima na PowerEdge serverima s integriranim PowerEdge serverima moći će se naručiti u 4. kvartalu 2016. VxRail uređaje integrirane s PowerEdge serverima moguće je naručiti i bit će dostupni u 4. kvartalu 2016. u Sjevernoj Americi, a širom svijeta u 2017. godini. VxRail uređaji temeljeni na PowerEdge serverima s VMware Horizonom za virtualizaciju klijenta bit će dostupni u prosincu 2016.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next