Biz Tech web portal powered by vidi logo2

IBM uložio 200 milijuna dolara u minhenski globalni centar za razvoj IoT-a temeljenog na Watsonu Istaknuto

IBM uložio 200 milijuna dolara u minhenski globalni centar za razvoj IoT-a temeljenog na Watsonu

Nakon otvaranja Client Innovation Centra ljetos u Zagrebu, u Münchenu IBM otvrara globalni centar za razvoj tehnologija interneta stvari (IoT) temeljenih na kognitivnom računalu Watson. Tvrtka je objavila da je u taj centar uložila 200 milijuna američkih dolara.

Centar će se baviti razvojem rješenja za IoT, alata za sigurnosnu zaštitu i primjenom blockchain tehnologija, u aplikacijama za razne klijente. Riječ je o rješenjima koja će primjenom Watsona dolaziti do korisnih uvida na temelju podataka iz milijardi senzora spojenih na internet stvari, ugrađenih u strojeve, automobile, dronove, raznu opremu, kuglične ležajeve i medicinske aparate u bolnicama.

Ovo ulaganje dio je IBM-ovih globalnih ulaganja od ukupno tri milijarde američkih dolara kojima tvrtka želi ostvariti što više praktičnih poslovnih primjena kognitivnog računala Watson i IoT tehnologija. Jedno od najvećih ulaganja koje je IBM do sada izveo u Europi odgovor je na sve veću potražnju korisnika – tvrtki koje traže nove načine preobrazbe svakodnevnog poslovanja kombiniranjem interneta stvari i umjetne inteligencije. IBM danas ima više od 6000 tvrtki klijenata koje se koriste Watson rješenjima za IoT. Prije samo osam mjeseci tih klijenata je bilo 4000.

Minhenski centar bit će mjesto na kojem će se organizirati i prvi industrijski "kolaboratoriji" u kojima će klijenti i partneri, zajedno s tisuću IBM-ovih znanstvenika, inženjera, programera i poslovnih stručnjaka, osmišljavati inovacije koje će se primjenjivati u automobilskoj industriji, elektronici, zdravstvu, osiguranjima i raznim proizvodnim pogonima.

„IBM ulaže iznimne napore kako bi tvrtkama diljem svijeta omogućio pristup do svih dobrobiti koje nam pruža sadašnje doba nevjerojatne tehnološke preobrazbe i kako bi razvio nove proizvode i usluge koje će promijeniti život ljudi diljem planeta“, izjavila je Harriet Green, glavna direktorica Svjetskog centra IBM Watson za razvoj interneta stvari. „Njemačka je predvodnik u inicijativama kojima se ostvaruje četvrta industrijska revolucija. Zato smo klijente i partnere pozvali u Muenchen i dali im pristup do naših najnovijih tehnologija i najdarovitijih ljudi. Zajedno, oni će ostvariti sva obećanja Interneta stvari i potaknuti novi val inovacija“.

Više informacija možete naći na ovoj adresi.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next