Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Kako najbolje postaviti i optimizirati bežičnu mrežu za dom i za poslovni prostor doznajte u novom broju časopisa VIDI Istaknuto

Kako najbolje postaviti i optimizirati bežičnu mrežu za dom i za poslovni prostor doznajte u novom broju časopisa VIDI

Pored svih uređaja koje svakodnevno koristimo, kao i rasta interneta stvari (IoT), naša je svakodnevica postala nezamisliva bez bežičnih mreža kako u domu tako i u poslovnom prostoru. U velikoj temi novog broja Vidija isprobali smo mogućnosti brze AC mreže i istraživali smo komercijalne i "uradi sam" mogućnosti proširivanja WiFi signala. Iz tog iskustva donosimo korisne savjete za postavljanje što kvalitetnije WiFi mreže u vašem prostoru, uz nezaobilaznu pažnju na sigurnost mreže na više razina.

Nije ni potrebno naglašavati koliko je važan danas ured bez kabela, bez kompromisa u brzini i učinkovitosti rada, no ipak treba napomenuti da brzina pristupa internetu, bez obzira na sve savjete, na koncu ovisi o vašem paketu s ISP-em. Za sve ostalo pročitate našu temu Warp Wi-Fi u broju 244. časopisa Vidi, dostupnom na svim kioscima u zemlji.

Vidi 244 1

Osim brze i pouzdane bežične mreže, poslovnim korisnicima je važan i jednako pouzdan pametni telefon. Stoga će zanimljiv biti i žestoki usporedni test, koji za novi borj Vidia okupio šest trenutno najjačih Android pametnih telefona na tržištu. U velikoj borbi flagshipova mogao je biti samo jedan pobjednik, a birali smo kao i uvijek i uređaj koji zaslužuje Best Buy nagradu, odnosno titulu najboljeg u kategoriji uloženog-dobivenog.

Vidi 244 2

Usprkos velikom napretku u sustavima pohrane podataka poput SSD diskova i flash memorije, činjenica je da naši podaci imaju rok trajanja, bez obzira koji medij koristili. Stoga je vrlo intrigantna nova tehnologija zapisa podataka na kvarcno staklo, koja je u laboratorijskim testovima ukazala da na komadiću "stakla" možete pohraniti ogromne količine podataka koji bi se teoretski mogli čuvati vječno. Stoga preporučamo da pogledate našu temu u kojoj ćemo vam predstaviti tehnološko rješenje koje pomalo podsjeća na "Supermanove kristale".

Vidi 244 3

No, dok se ovakva tehnologija eventualno ne standardizira, rješenje za dugotrajnije čuvanje podataka je svakako backup, stoga će vam novi Vidi otkriti tajne Android backupa, Programerima će zasigurno biti zanimljiva i naša tema o Visual studiju, s obzirom na to da je Microsoft napokon popustio i svojem alatu omogućio izradu aplikacija za iOS i Android.

Planirate li vaš posao prebaciti na GNU/Linux tehnologije, zanimat će vas i tema o Ubuntu 16.04 LTS, zadnjoj verziji najpopularnije distribucije s dugotrajnom podrškom, koja donosi i niz preporučenih programa za ovu platformu.

Nakon posla dobro je i opustiti se uz kakvu računalnu igru, a za novi broj Vidija složili smo Ultimativni 4K gaming PC, za čiju smo se realizaciju odlučili raspištoljiti slaganjem najbolje moguće konfiguracije, u kojoj su se našle čak dvije nove Nvidijine GTX 1080 grafičke kartice, Intelov desetojezgreni procesor, a sve to uz tri 4K monitora, pa vjerujemo da će vas jako zanimati što možete dobiti u performansama ako si možete priuštiti da previše ne razmišljate o novcu koji trebate izdvojiti za gaming „iznad svih kategorija“.

Vidi 244 4

Bili smo i na konferencijama Shift u Splitu i Brave New World (BNW) u Zagrebu, o kojima također možete pročitati u novom broju Vidija. A na BNW-u smo i razgovarali s mladim američkim genijalcem i inovatorom Eastonom Chappelleom. Iz intervjua saznajte detalje o tome kako je još kao klinac uspio napraviti bioničku ruku na upravljanje mislima koja mu je između ostaloga donijela praksu u NASA-i, u odjelu za upravljanje robotima na drugim planetima i nebeskim tijelima.

Vidi 244 5

Kompletan sadržaj novog Vidija pogledajte na ovoj poveznici.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next