Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Projektu "Najbolji za najbolje" priključio se i Asseco Istaknuto

Projektu "Najbolji za najbolje" priključio se i Asseco

U sklopu projekta "Najbolji za najbolje" poznate hrvatske tvrtke najboljim studentima IT-a u Hrvatskoj omogućavaju besplatnu godišnju pretplatu na popularni tech magazin VIDI. Nedavno se ovom projektu pridružila i tvrtka Asseco South Eastern Europe (Asseco SEE), jedna je od najvećih informatičkih kompanija u području razvoja i implementacije vlastitih programskih rješenja i servisa u regiji jugoistočne Europe.

Osim Asseco SEE-a u projekt su već uključene i tvrtke kao što su PBZ, INsig2 i infobip. Cilj je projekta povezati najbolje studente IT-a s najboljim poslodavcima iste struke. Ovo je posebno interesantno s obzirom na rastući trend odljeva kvalitetnog IT kadra u inozemstvo te općenitog nedostatka IT stručnjaka. Ovim se projektom studentima direktno ukazuje na mogućnosti zapošljavanja u zemlji i to kod vrhunskih poslodavaca, koji konkuriraju na međunarodnom tržištu. Posao u IT struci danas je jedan od bolje plaćenih poslova u Hrvatskoj.

Trenutno pretplatu na časopis VIDI dobiva gotovo 300 studenata fakulteta kao što su zagrebački FER, FOI, TVZ, FSB, PMF i splitski FESB, a baza se uključenih fakulteta, kao i tvrtki, stalno širi. Besplatna se pretplata na časopis VIDI omogućava studentima koji se ističu svojim uspjehom tijekom studija.

Osim same pretplate na časopis, studenti dobivaju i informacije o mogućnostima zaposlenja i/ili dodatne edukacije kod uključenih tvrtki, a kroz Open Day programe u sklopu istog projekta, studenti dobivaju priliku i u živo se upoznati s potencijalnim radnim mjestima i radom uključenih tvrki općenito.

Projekt „Najbolji za najbolje“ kojim se donira pretplata na časopis VIDI, provodi se već 7 godina i njime je do sada bilo obuhvaćeno preko 1800 studenata računarstva i srodnih smjerova na hrvatskim fakultetima i učilištima.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next