Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Hrvatski startup Agrivi je primio investiciju od 1 milijuna eura Istaknuto

Hrvatski startup Agrivi je primio investiciju od 1 milijuna eura

South Central Ventures (SCV) uložio je milijun eura u hrvatsku agrotehnološku tvrtku Agrivi, čiji je cilj modernizirati proizvodnju hrane i omogućiti farmerima da postignu održivu, efikasnu i profitabilnu proizvodnju.

SCV je fond rizičnog kapitala "težak" 40 milijuna eura posvećen ulaganjima u startupove, male i srednje tehnološke tvrtke u regiji. Cilj fonda je podržati regionalnu startup scenu i pomoći osnivačima u širenju svoga poslovanja na globalna tržišta.

Agrivi je tvrtka sa sjedištem u Kutini koja nudi poljoprivredna softverska rješenja koja se odnose na sve ključne sudionike prehrambene industrije: farmere, zadruge, vlade, nevladine organizacije i ostale. Radi se o pametnom, a dostupnom i povoljnom softveru za upravljanje farmama, koji značajno unapređuje rezultate poljoprivredne proizvodnje. Softver je dostupan na svim uređajima preko web aplikacije, ali i preko mobilni aplikacija za Android i iOS.

Agrivi je 2014. godine već dobio i prvu nagradu na Svjetskom natjecanju startupova u Seoulu kao projekt s najvećim potencijalom globalnog učinka. Danas preko 15000 farmera iz 150 zemalja koristi Agrivijev softver kod upravljanja svojim farmama.

"Partnerstvo s SCV-om pomoći će nam višestruko pojačati naše operativne kapacitete, održavati najvišu razinu zadovoljstva naših kupaca i dodatno ubrzati naše širenje na tržištu kako bismo našu tehnologiju doveli do što većeg broja poljoprivrednika. U sljedećem razdoblju fokusirat ćemo se na snažan tržišni prodor u ključnim poljoprivrednim zemljama Europske unije i na pozicioniranje kao lider u određenim tržišnim nišama u cijelome svijetu", rekao je osnivač Agrivija Matija Žulj.

Izvor: SCV

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next