Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Novootkriven sigurnosni propust u Flashu već se koristi za napade na tvrtke

Novootkriven sigurnosni propust u Flashu već se koristi za napade na tvrtke

Ruska kompanija za računalnu sigurnost Kaspersky ukazala je na postojanje nove napadačke hackerske grupe zvane ScarCruft, koja u svojim napadima koristi sigurnosni propust u Adobe Flash Playeru koji tek treba zakrpati.

Adobe je potvrdio upozorenje iz Kasperskyja, iz kojeg tvrde da se radi o kritičnoj prijetnji koja ugrožava Windows, Mac OS X, GNU/Linux i Chrome OS. Iz Adobea stoga javljaju da su svjesni da propust postoji i da ga se već koristi u ciljanim napadima. Propust će biti ispravljen u sklopu Adobeove mjesečne sigurnosne nadogradnje, koja bi trebala biti dostupna već 16. lipnja, javljaju iz Adobea.

ScarCruft je relativno nova grupa, a uočeno je da vrše napade prema tvrtkama u nekoliko zemalja, javlja Kaspersky. Grupa se u svojim operacijama trenutno koristi propustima u Adobe Flashu i u Microsoft Internet Exploreru.

Čini se da je ovo već treći mjesec za redom da se otkrivaju i u napadima koriste kritični sigurnosni propusti upravo u Flashu, čime ga se može svrstati među najrizičniji softver trenutno uopticaju.

Važno je, dakle, ovih dana obratiti pažnju na nadogradnje iz Adobea i instalirati ih čim stignu.

Izvor: The Inquirer

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next