Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Prva konferencija o bespilotnim letjelicama u Hrvatskoj rasprodana u tri tjedna

Prva konferencija o bespilotnim letjelicama u Hrvatskoj rasprodana u tri tjedna

Mada je konferencija rasprodana, posjet izložbenom prostoru je slobodan, pa svi posjetitelji mogu vidjeti zanimljive dronove. DRONEfest, prva poslovna konferencija o bespilotnim letjelicama u Hrvatskoj, rasprodana je već tri tjedna od početka prodaje kotizacija. Organizator konferencije je softverska tvrtka IN2, a vrijeme i mjesto održavanja 30. ožujka u HUB385 inkubatoru na zagrebačkoj Trešnjevci.

Svi koji nisu stigli kupiti kotizaciju potrebnu za predavanja i radionice, također će moći svratiti na konferenciju, obzirom da ona nije potrebna za izložbeni prostor i FLY zonu na kojima će biti prikazani razni noviteti vezani uz industriju dronova. Među zanimljivostima vrijedi izdvojiti dvije letjelice koje izlažu partneri konferencije Teamnet i Avitech. Na štandu Teamneta moći će se vidjeti njihova bespilotna letjelica Hirrus s rasponom krila od 3,2 metra, dok će Avitech na svom štandu predstaviti DJI Phantom 4, novi model kojem će to biti prvo službeno predstavljanje u Hrvatskoj.

Bez kotizacije moći će se posjetiti i izložba fotografija i kratkih video uradaka, koje su dronovima snimili fotografi amateri i profesionalci.

Sudionike s kotizacijom očekuju tri bloka predavanja. Tema prvog bloka je regulativa, područje koje je u Hrvatskoj i svijetu još uvijek izloženo čestim izmjenama. Procedura korištenja dronova trenutno je prilično komplicirana, s obzirom da se njom želi spriječiti kršenje privatnosti i izbjeći opasnosti poput pada drona na ljude i imovinu ili sudara sa zrakoplovima i drugim letjelicama. Nakon predavanja na ovu temu, sudionike očekuje i panel rasprava koju će moderirati bivši čelnik Hrvatskog telekoma Ivica Mudrinić.

Tema drugog bloka predavanja su studije slučaja, odnosno konkretni primjeri primjene dronova u poslovne svrhe. Predavanja će obuhvatiti korištenje dronova u poljoprivredi na primjeru projekta tvrtke IN2 za tvrtku Žito, iskustva tvrtke Teamnet na području visoke razine poslovanja, bespilotne letjelice u operacijama kriznog menadžmenta na primjeru belgijskog projekta ICARUS te primjenu dronova u sigurnosnim operacijama. Treći blok sastoji se od predavanja pripadnika akademske zajednice, koji će se na kraju okupiti na panel raspravi koju će moderirati prof. dr. Bojan Jerbić s Fakulteta strojarstva i brodogradnje. Na radionicama za ograničen broj polaznika moći će se saznati kako izraditi svoj dron i kako snimati dronom.

Partneri konferencije su tvrtke Aviteh i Teamnet, a medijski pokrovitelji Aerosvijet, CroPC.net, ICTbusiness.info, Infotrend, ICTbizcrunch.com, Netokracija, Poslovni puls, Preporucamo.com, Racunalo.com, Tangosix.rs i Vidi.

Više informacija o DRONEfestu može se pronaći na službenoj web stranici konferencije dronefest.in2.hr

Izvor: Vidi.hr

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next