Logo
Ispiši ovu stranicu

Samsung i Phillips odustaju od biznisa 3D televizora

Izvor: commons.wikimedia.com Izvor: commons.wikimedia.com

Iako je 3D tehnologija uobičajena i popularna u filmovima u kinima, ona ima potpuno drukčiju situaciju s televizorima. 3D tehnologija televizora u domu bilježi nevjerojatan pad. Tako su velike elektroničke kompanije Samsung i Phillips službeno najavile kako nijedan od njihovih novih televizora ove godine neće imati 3D mogućnost.

Phillips je potvrdio napuštanje proizvodnje 3D televizora za europsko tržište na nedavnom eventu u Belgiji, dok južnkorejski Samsung također potvrđuje potpuno povlačenje 3D televizora.

U službenom priopćenju Samsung je izjavio kako su donijeli odluku da nijedan TV model iz 2016. neće imati 3D funckionalnost zbog premale potražnje korisnika i premalo stvorenih sadržaja u tom formatu. Planiraju se zato posvetiti svom SUHD TV-u s Quantum Dot tehnologijom.

Puno otvoreniji je bio Phillipsov direktor proizvodne strategije i planiranja, Danny Tack, koji je rekao da "je 3D mrtav". Izjavio je kako ne postoje 3D izvori i kako ih nitko ne želi.

Tu su i ostale kompanije koje polako odustaju od ovakvih vrsta televizora. Unatoč velikoj investiciji LG-a u pasivnu 3D tehnologiju, rečeno je kako će samo 20 posto njihovih ovogodišnjih televizora imati podršku za 3D. Sony također će podržati 3D samo u high-end X93D i X94D seriji televizora.

Jedina poznata kompanija koja je ostala je Panasonic, koja će imati bolju podršku za 3D televizore u nekoliko svojih serija televizora, navodi Forbes.

Ako se u ovu situaciju nadoda i dolazak Ultra HD Blu-raya i sve veća popularnost VR i AR, moguće je da će 3D filmovi opstati samo u kinima.

 

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.