Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Nokijin CEO potvrdio povratak mobitelima

Izvor: http://company.nokia.com/en/news/media-library/image-gallery/item/rajeev-suri-president-and-ceo Izvor: http://company.nokia.com/en/news/media-library/image-gallery/item/rajeev-suri-president-and-ceo

Finska kompanija potvrdila je na Mobile World Congressu u Barceloni kako imaju u planu početi prodavati ponovno pametne telefone. Nokijin CEO Rajeev Suri izjavio je kako nema nikakvog vremenskog datuma, niti žurbe oko izdavanja. Naglasio je kako se može dogoditi da to bude ove godine, ali i kasnije.

Kompanija je prodala svoje poslovanje uređaja Microsoftu u 2014. godini za 7,2 milijarde američkih dolara. Prava su istekla, tako da sada ponovno imaju prava prodavati smartfone pod vlastitim imenom.

Rajeev Suri izjavio je kako Nokia želi pričekati pravog partnera nego srljati u tržište koje i ovako ima jaku konkurenciju, pogotovo od strane azijskih kompanija poput Xiaomia i Meizua koji pružaju vrlo dobre specifikacije za pristupačnu cijenu. Kao što je i prije naznačeno, finska kompanija neće raditi mobitele, već će licencirati brend Nokije proizvođaču, navodi CNet. Kruže glasine da bi to mogao biti Foxconn, no ništa još nije službeno potvrđeno.

Nokia je nedavno napravila akviziciju kompanije Alcatel-Lucent, ponudivši 17 milijardi dolara za kupovinu svih njihovih dionica.

Osim njih, ponovni ulazak na tržište smartfona objavio je i HP na MWC-u u Barceloni sa svojim high-end Elite X3 modelom, orijentiranim na poslovne korisnike.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next