Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Prva IoT konferencija u Hrvatskoj održat će se 25.veljače Istaknuto

Prva IoT konferencija u Hrvatskoj održat će se 25.veljače

Konferencija će osim hrvatskih stručnjaka za internet stvari, okupiti i stručnjake iz susjedstva. Visoka škola za informacijske tehnologije (VsiTe) u Zagrebu, u suradnji s partnerima, u četvrtak, 25.2.2016. organizira prvu IoT konferenciju u Hrvatskoj koja će uz lokalne okupiti i stručnjake iz susjedstva.

Organizatori kažu da bi konferencija trebala ponuditi odgovore na česta pitanja poput: "Od kuda naziv IoT i što zapravo predstavlja?", ili "Kako početi i gdje potencijalno primijeniti IoT?".

Također navode da nam se u budućnosti predviđa povezanost svačega, pa pristup internetu više neće imati samo samo računala i pametni telefoni, jer će i hladnjak, žarulja, bojler ili klima uređaj putem interneta razmjenjivati informacije.

VsiTe kaže da danas samo 300.000 programera sudjeluje u razvoju IoT-a, a predviđanja govore da će do 2020. godine ta brojka iznositi 4,5 milijuna aktivnih programera u IoT zajednici. Ističu Kinu kao pojam brzog razvoja, koja trenutno trećinu svojih programera koristi upravo za razvoj IoT aplikacija i programa.

Obzirom na podatak od više od 75% tvrtki koje na globalnoj razini danas istražuju ili koriste IoT u svakodnevnom poslovanju, organizatori konferencije smatraju da Hrvati zaslužuju panel raspravu koja će se također odvijati u njezinom sklopu.

Također kažu da će biti govora o trendovima i promjenama u IoT zajednici našeg susjedstva, a biti će predstavljeni i neki projekti s tih područja koji doprinose tehnološkom razvoju Europe.

Ono što će mnoge vjerojatno razveseliti je podatak da kotizacije nema, ali je broj mjesta ograničen, pa se svi zainteresirani moraju obavezno prijaviti putem portala iot2.eu.

Izvor: Vidi.hr

 

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next