Biz Tech web portal powered by vidi logo2

SAP u plusu za Q4 i cijelu fiskalnu godinu

SAP Labs u Latinskoj Americi SAP Labs u Latinskoj Americi

Softverski gigant SAP izvijestio je rast prihoda za svoj četvrti kvartal i kompletnu fiskalnu godinu, koja ima rast predbilježbe za cloud od 103 posto. Zahvaljujući ovom snažnom rastu u cloudu, kompanija je navela kako očekuje rast prihoda od clouda i softvera za šest posto za cijelu godinu.

Što se tiče poslovanja u četvrtom kvartalu, SAP je izvjestio prihod od 6,3 milijarde eura, što je za šesnaest posto više od istog kvartala prošle godine, kad je prihod bio 5,4 milijardi eura. Za cijelu fiskalnu 2015. godinu prijavili su rast od 18 posto, dobivši 20,8 milijardi eura, dok je u prethodnoj godini profit bio 17,6 milijardi eura. Njihovo cloud poslovanje i podrška u velikoj mjeri zaslužno je za ovu pozitivnu bilancu, dolazeći do rasta od 110 posto.

Njihov konkurent Oracle pak zabilježio je pad prihoda u nedavnom kvartalu, dok im je prihod od clouda narastao 26 posto. Osim konkurencije u tradicionalnom softverskom sektoru, bore se i s digitalnim kompanijama koje se baziraju na cloudu, kao što su Salesforce.com i Workday.

 

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next