Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Hakeri napali i Windows Phone platformu

Ilustracija, izvor: Pixabay Ilustracija, izvor: Pixabay

Iako mnogi stručnjaci tvrde da je Windows Phone platforma hakerima gotovo neprobojna, njih to ne sprječava da podatke kradu na neke druge načine, gdje su glavni krivci sami korisnici. Ovih se dana tako na Twitteru javila tvrtka Bside Software, koja proizvodi najpopularniju Twitter aplikaciju za Windows Phone pod nazivom Tweetium, upozoravajući da se u Windows 10 Storeu pojavila lažna aplikacija koja nosi vrlo slično ime, no nema veze s njima, te u sebi sadrži trojanski softver, čije uloga je krađa vaših passworda i njihovo slanje na poslužitelje cyberkriminalaca.

Lažna aplikacija se nudi pod nazivom Tweetium Beta (free), pa Bside upozorava da ju nikako ne preuzimate.

Uz navedeno istraživači su otkrili da ista grupa koja stoji iza ove aplikacije, u Windows 10 storeu objavljuje lažne inačice drugih aplikacija, što upućuje na to da se hakeri sve više orijentiraju na takav način upada u naša računala i gadgete tražeći rupe i bugove u samom softveru i operativnim sustavima. Naime, na ovaj način im je znatno jednostavnije raditi i prevariti korisnike.

Stručnjaci upozoravaju da bi i Microsoft trebao obratiti znatno više pozornosti u vezi aplikacija u svojem storeu, te čim prije detektirati i brisati lažne aplikacije, najviše zato što će uskoro izaći mobilna verzija Windowsa 10.

Izvor: Vidi.hr

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next