Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Facebook u rujnu izbrojao milijardu i pol korisnika

Mark Zuckerberg Mark Zuckerberg

Facebook i dalje raste, bez obzira što mnoge velike kompanije poput Qualcomma, Twittera, Microsofta i ostalih imaju negativne kvartale. Za 14 posto narastao je broj Facebookovih mjesečnih aktivnih korisnika, dolazeći do 1,55 milijardi korisnika krajem rujna.

U trećem kvartalu Facebook je dodao 60 milijuna korisnika, dok Twitter samo tri milijuna korisnika. Za područje Europe broj DAU-a (Daily Active User) porastao je sa 228 milijuna u prošlom kvartalu na 233 milijuna u ovom kvartalu.

Prihod od reklamiranja skočio je za 45 posto, iznoseći 4,3 milijarde dolara. Reklamiranje putem mobitela procjenjuje se na 78 posto od tog iznosa, što je rast od 66 posto u odnosu na prethodnu godinu. Prihod u ovom kvartalu iznosi 4,5 milijardi američkih dolara, što predstavlja rast od 41 posto u odnosu na isti kvartal prošle godine, kad je iznosio 3,2 milijarde dolara, navodi službena stranica financijskog izvješća.

U samom financijskom izvješću za kvartal CEO Mark Zuckerberg rekao je: "Fokusirani smo na inovacije i investiranje na duži period kako bi služili našoj zajednici i spojili čitav svijet."

Izjavio je još i kako se 80 milijuna slika dijeli na Instagramu i 9,5 milijardi slika mjesečno na njihovom Messengeru.
Za budućnost, najavio je kako će kompanija raditi snažno na tome da Facebook bude destinacija za video. Kad se uzme u obzir da osam milijardi pogleda videoisječka dnevno se napravi na socijalnoj mreži, ovo je očekivana izjava.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next