Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Google spaja Chrome OS i Android

Izvor: Flickr.com Izvor: Flickr.com

Alphabetov Google je izjavio kako planira spojiti Chrome OS za osobne kompjutere sa svojim mobilnim operativnim sustavom, Androidom. Taj kombinirani OS mogao bi biti otkriven najranije sljedeće godine. Kombiniranje ova dva sustava označava postavljanje Androida za prijenosnike i desktop računala, što predstavlja veliku promjenu.

Njihovi Chromebook prijenosnici upravo radi te situacije će dobiti novo ime, kako bi predstavili novi sustav. Prema istraživačkoj kompaniji IDC, njihovi Chromebookovi drže manje od tri posto računala.

Googleovi stručnjaci rade već oko dvije godine na ovom projektu koji će vjerojatno biti predstavljen na Googleovom I/O eventu sljedeće godine. Sam sustav kompanija planira predstaviti u 2017., a njegovu ranu verziju u sljedećoj godini.

Android sustav koristi više od milijardu mobitela i drugih uređaja, navodi The Wall Street Journal. Google planira i dalje zadržati ime Chrome za svoj internetski preglednik.

Chrome OS je najavljen kao open source operativni sustav, kojeg mogu druge kompanije koristiti kako bi napravile prijenosnike.

Microsoft je sa svojim Windows 10 sustavom predstavio sustav koji radi za računala i mobitele, dopuštajući nekim aplikacijama da rade na oba uređaja. Za razliku od njih, Apple i dalje ima posebne sustave za računala i mobitele.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next