Biz Tech web portal powered by vidi logo2

IBM-ovo superračunalo Watson dobiva šest novih partnera

Izvor: Flickr.com Izvor: Flickr.com

Na konferenciji Insight 2015, održanoj u Las Vegasu, IBM je najavio šest novih Watson Ecosystem partnera koji razvijaju aplikacije i usluge od strane kognitivnog kompjutera. Sa šest novih partnera, Watson Ecosystem sada broji oko 350 partnera.

Novi partneri su Engage, Macaw Speech, Opentopic, StatSocial, Vennli i Domus Semo Sancus, koji stvaraju aplikacije za razne sektore, kao što su podrška za pozivni centar, sadržajni marketing, analiza društvenih medija, upravljanje rizicima, analiza anketa itd.

Nabrojane kompanije koriste IBM-ov Watson Developer Cloud, koji broji više od 77 tisuća developera, navodi Information Week.

Novi partneri poput Engagea stvorili su SpeechIQ, cloud-based pozivni centar s pružanjem analize govora. Namijenjen je malom i srednjem poduzetništvu te koristi Watsonove resurse za analizu razgovora.

Macaw Speech isto radi na sektoru pozivnih centra, stvorivši Agent Assist aplikaciju, koja omogućava sofisticiranu pretragu sadržaja.

StatSocial bavi se analiziranjem društvenog i blog sadržaja putem Watson Personality Insights API (aplikacijsko programersko sučelje), dok Domus Semo Sancus stvara SafetyNet, koja se bavi pomaganjem organizacijama u procjeni rizika.

Istraživačka kompanija IDC predviđa da će polovica od svih potrošaća biti u interakciji s uslugama baziranim na kognitivnom računalstvu, na osnovnoj bazi, do 2018.godine.

Sam IBM nedavno je izdao izvješće u kojem je pokazano kako je IBM-ova zarada pala za devet posto u odnosu na isti period u prošloj godini, a ovakav rezultat označava i pad u četrnaest kvartala za redom.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next