Logo
Ispiši ovu stranicu

T-Mobile odustaje od vlastite TV aplikacije, nudit će YouTube TV Istaknuto

T-Mobile odustaje od vlastite TV aplikacije, nudit će YouTube TV

Google i T-Mobile dogovorili su partnerstvo u sklopu kojeg će njemački telekom uključiti niz servisa diva iz Mountain Viewa na uređajima s operativnim sustavom Android koje nudi u prodaji putem svoje mreže.

Među podržanim aplikacijama je Android Messages (s RCS-om), dok će T-Mobile zamijeniti vlastite TV servise Googleovim YouTube TV-om i i servisom Philo te jače promovirati Google One kao prvi izbor servisa za izradu sigurnosnih kopija (backupa).

Također će biti proširena prodaja i podrška za Googleove uređaje poput pametnog telefona Pixel.

T-Mobile, istaknuto je u objavi za javnost, ima najviše korisnika Androida u Sjedinjenim Državama. Zahvaljujući ovom dogovoru će, piše Verge, češće doći u kontakt s Googleovim nativnim servisima i proizvodima nego s onima koje nudi telekom ili drugi proizvođači.Za Google je to velik iskorak jer su napokon uspjeli pridobiti još jednog telekom operatera u SAD-u osim Verizona koji će se više potruditi oko prodaje Pixela na američkom tržištu.

Konkurencija Appleu i Facebooku

S druge strane, čini se kako T-Mobile postupno odustaje od servisa Live, Live Plus i Live Zone. Ugasit će 29. travnja servis TVision, pokrenut prije tek pet mjeseci. TVision jedna je od cjenovno najpristupačnijih usluga koja nudi pristup televizijskom programu bez pretplate na američkom tržištu.

Podrška za Android Messages mogla bi biti korak naprijed prema širem prihvaćanju standarda RCS u SAD-u. Iz Googlea i T-Mobilea je također stigla najava kako se namjeravaju zajedno pozabaviti izgradnjom poslovnog modela vezanog uz servise za razmjenu poruka namijenjenog tvrtkama i drugim organizacijama, slično kao što je to već moguće s Appleovim servisom iMessage ili Facebookovim WhatsAppom.

Financijske pojedinosti dogovora Googlea i T-Mobilea nisu objavljene. Te dvije tvrtke već neko vrijeme surađuju, a novi sporazum neće imati utjecaja na dosad upogonjenu suradnju.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.