Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Poznata europska IT konferencija Web Summit mijenja lokaciju održavanja

Screenshot Screenshot

Jedan od najvećih i najpoznatijih europskih tehnoloških događaja - Web Summit - ove će se godine po posljednji put održati u Irskoj, točnije u Dublinu. Konferencija, čije su glavne teme tehnologija, web tehnologija i poslovanje, je zakazana od 3. do 5 studenog, na lokaciji dublinske RDS arene. Događaj se iduće godine seli u portugalsku metropolu Lisabon, što je naišlo na podvojena mišljenja obožavatelja tehnologije i redovnih posjetitelja. 

S jedne je strane činjenica da je Irska glavna okosnica europske tehnologije, radno mjesto mnogih hrvatskih IT-evaca, te europsko središte za tvrtke kao što su Facebook i Google. Neki smatraju da će seoba Web Summita na drugu lokaciju ostaviti određenu prazninu u tehnologiji u tom dijelu Europe, jer mnogi mladi poduzetnici i start-upi često pokreću svoja poslovanja u Irskoj, zbog neposredne blizine financijski moćnih tehnoloških giganta te zbog održavanja velikih IT konferencija poput ove, gdje mogu upoznati potencijalne investitore i pitchati svoje ideje.

Lisabon je brzorastuće europsko turističko središte i mnogi smatraju da će selidba Web Summita otvoriti nove mogućnosti za taj dio Europe. Uz to, kultura i klima su tamo potpuno drugačije nego u hladnijoj i kišnoj Irskoj, piše Irish Times.

Postavlja se pitanje koliko će biti profita u odnosu na gubitke kod selidbe događaja ovakve važnosti, te koliko će publika time biti zadovoljna. Smatramo da bi ostanak u Irskoj imao puno više smisla obzirom na tehnološke okolnosti, ali i migracija u "toplije krajeve" može donijeti nove ideje i poslovne prilike.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next