Logo
Ispiši ovu stranicu

Microsoft širi mogućnosti Binga i ChatGPT-ja, evo što je novo Istaknuto

Microsoft širi mogućnosti Binga i ChatGPT-ja, evo što je novo

Microsoft je u ponudu uveo više nadogradnji temeljenih na umjetnoj inteligenciji za alat ChatGPT, internetsku tražilicu Bing i usluge u računalnom oblaku.

Među ključnim promjenama je uvođenje rezultata pretraživanja uživo s Binga na ChatGPT. Odgovori robota za brbljanje tvrtke OpenAI izvorno su bili ograničeni na informacije do 2021. godine.

Sada ChatGPT može izvući iz Bingovih rezultata pretrage weba za pretplatnike, a uskoro će to ponuditi i onima koji ChatGPT koriste besplatno.

Skraćen put od pretrage do kupovine

Prošireni su i dodaci za Bing, temeljem standarda kojeg je prihvatio OpenAI, a koji omogućuju tvrtkama lakše obavljanje transakcija s potrošačima u tražilici.

Primjerice, jedan takav alat može pomoći korisniku u potrazi za idejama za večeru tako što će predložiti recept i sastojke, koje će potom biti moguće naručiti s Instacarta jednim klikom, rekao je Reutersu Yusuf Mehdi, Microsoftov šef marketinga za potrošače.

U Microsoftu zasad ne razmišljaju o prodaji oglasnog prostora u tim dodacima, ali je Mehdi rekao kako se "mijenja model stjecanja kupaca".

Nadogradnje za Bing dio su Microsoftovih nastojanja zauzimanja što većeg udjela na globalnom tržištu oglašavanja putem tražilica koje, prema procjenama, vrijedi više 286 milijardi američkih dolara.

Google je također nedavno predstavio nadogradnje za svoju tražilicu temeljene na generativnoj umjetnoj inteligenciji, koje omogućavaju učenje na prethodno pribavljenim podacima kako bi bio pronađen odgovor na otvorene upite na koje nema jasnih odgovora na webu.

Njihov chatbot Bard već uključuje odgovore temeljene na Googleovim rezultatima pretraživanja.

Iako je sad ažuran s odgovorima, ChatGPT zasad neće zamijeniti Bing jer trenutno generira promet za Microsoftovu tražilicu.

Nove značajke usluge u računalnom oblaku omogućavaju tvrtkama izgradnju dodataka koji se povezuju s pomoćnikom Microsoft 365 Copilot, namijenjenog tvrtkama. Mogle bi omogućiti upite jednostavnim jezikom pri, recimo, rezervaciji putovanja ili objašnjavanju pravnih začkoljica u ugovorima s dobavljačima.

U Microsoftu planiraju omogućiti tvrtkama šire konfiguriranje vlastitih pomoćnika temeljenih na umjetnoj inteligenciji.

Njihov pomoćnik bit će dostupan za pretpregled pojedinim korisnicima operativnog sustava Windows od lipnja ove godine, a najavljeni su i alati pomoću kojih će biti moguće utvrditi je li njihova umjetna inteligencija generirala sliku ili video.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.