Logo
Ispiši ovu stranicu

Apple razvija vlastitu inačicu alata ChatGPT Istaknuto

Apple razvija vlastitu inačicu alata ChatGPT

Apple je ograničio korištenje ChatGPT-ja i drugih vanjskih alata umjetne inteligencije za svoje zaposlenike zbog toga što razvijaju sličnu tehnologiju.

U divu iz Cupertina zabrinuti su zbog toga što bi u komunikaciji zaposlenika s popularnim alatom temeljenim na umjetnoj inteligenciji moglo doći do curenja povjerljivih podataka.

Također su savjetovali zaposlenicima da ne koriste GitHubov Copilot u vlasništvu Microsofta, koji se koristi za automatiziranje pisanja softverskog koda, piše Reuters.

Prošlog mjeseca je tvrtka OpenAI, tvorac ChatGPT-ja, objavila kako su uveli anonimni način rada, koji ne sprema povijest razgovora korisnika, niti je koristi za poboljšanje svoje umjetne inteligencije.

Ciljaju na milijardu dolara prihoda

U međuvremenu su predstavili izdanje aplikacije ChatGPT za Appleov operativni sustav iOS. Aplikacija je besplatna za korištenje i sinkronizira povijest korištenja na svim uređajima.

Prvo će biti dostupna u Sjedinjenim Državama, da bi tijekom nadolazećih tjedana bila proširena i na druge države.

Pretplatnici na ChatGPT Plus će dobiti ekskluzivan pristup mogućnostima alata GPT-4, rani pristup značajkama i brže vrijeme odgovora.

OpenAI je tijekom veljače pokrenuo pilot plan pretplate ChatGPT Plus, za 20 američkih dolara mjesečno. Očekuju kako će tijekom 2024. godine ostvariti milijardu USD prihoda, dok bi do kraja ove trebali uprihoditi 200 milijuna USD.

Nakon sekundarne prodaje dionica u 2022. vrijednost tvrtke OpenAI procijenjena je na 20. mlrd. USD.

Uz pretplatu, OpenAI prihode ostvaruje tako što naplaćuje razvojnim programerima licence za korištenje njihove tehnologije.

Europski zakonodavci nedavno su došli korak bliže donošenju novih pravila koja reguliraju alate umjetne inteligencije kao što je ChatGPT, nakon što su postigli dogovor oko strožih odredbi u nacrtu zakona.

Prema prijedlogu novog zakona, alati umjetne inteligencije bit će klasificirani prema njihovoj percipiranoj razini rizika, od niske do neprihvatljive. Vlade i tvrtke koje koriste ove alate imat će različite obveze, ovisno o razini rizika.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.