Logo
Ispiši ovu stranicu

Meta Platforms ima nove alate za oglašavanje s umjetnom inteligencijom Istaknuto

Meta Platforms ima nove alate za oglašavanje s umjetnom inteligencijom

Tvrtka Meta Platforms predstavila je nekoliko novih alata i usluga koje pokreće umjetna inteligencija, kako bi pomogli oglašivačima u izradi oglasa i poboljšanju rezultata kampanje.

Na događaju u New Yorku (SAD), Meta je predstavila alat AI Sandbox. Nazvali su ga "igralištem za testiranje" i tvrde kako ga oglašivači mogu koristiti za isprobavanje novih generativnih alata za oglašavanje koje pokreće umjetna inteligencija.

Time nastoje investitorima i oglašivačima pokazati kako se velika ulaganja u usijani segment umjetne inteligencije jer računaju na usporavanje rasta prihoda od oglašavanja i skupi prijelaz na metaverzum.

Šefica financija Susan Li rekla je kako će kapitalni izdaci tvrtke za ovu godinu biti između 30 i 33 milijarde američkih dolara, što je predviđanje koje - kako je rekla - "odražava našu stalnu izgradnju kapaciteta umjetne inteligencije za podršku oglasima, Feedu i Reels, zajedno s povećanim ulaganjem u kapacitete za naše inicijative vezane uz generativnu umjetnu inteligenciju".

Tri alata s umjetnom inteligencijom

Tri alata AI Sandboxa dosad su bila dostupna tek maloj skupini oglašivača. To su aliati za varijaciju teksta, generiranje pozadine i iscrtavanje slike.

Varijacija teksta generira nekoliko verzija oglasa, nudeći mu mogućnost odabira koja bi mogla najbolje funkcionirati za određenu publiku. Alat za generiranje pozadine također se oslanja na tekst, koristeći unose za stvaranje slika koje oglašivači mogu koristiti kao pozadinu svog materijala.

U pripremljenoj demonstraciji, Meta je pokazala kako će upute poput "NYC ulica zamućena" i "snježna planina zamućena apstraktno visoke kvalitete" generirati odgovarajuću pozadinsku sliku iza proizvoda. Uz iscrtavanje slike, oglašivači mogu automatski prilagoditi slike kako bi bile ispravne veličine na svim Metinim platformama.

Ako oglašivač želi objavljivati ​​na glavnom feedu Instagrama, kao i na Stories i Reels, na primjer, morat će prilagoditi samo jednu sliku za sve tri platforme.

"Cilj je stvarno brzo testirati i naučiti te shvatiti koji se dijelovi ovih novih mogućnosti pokazuju kao najkorisniji za tvrtke da postignu svoje ciljeve", rekao je John Hegeman, potpredsjednik Mete za monetizaciju.

Pristup AI Sandboxu bit će postupno proširen na više oglašivača od početka srpnja ove godine.

Meta je također najavila nekoliko nadogradnji temeljenih na umjetnoj inteligenciji za Meta Advantage, portfelj automatiziranih alata i proizvoda koje oglašivači mogu koristiti za poboljšanje svojih kampanja.

Počeli su s uvođenjem automatiziranog izvješća o usporedbi performansi, a u nadolazećim mjesecima uvodit će značajke koje poboljšavaju doseg i promoviraju dinamične videooglase.

Prema Hegemanovim riječima, Meta svake godine ulaže desetke milijardi dolara u umjetnu inteligenciju. Koriste veće i složenije modele u svojim oglasnim sustavima, piše CNBC.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.