Logo
Ispiši ovu stranicu

Elon Musk našao je novu šeficu Twittera Istaknuto

Linda Yaccarino Linda Yaccarino

Elon Musk je objavio kako je pronašao osobu koja će ga zamijeniti na čelu Twittera.

Kako piše Wall Street Journal, riječ je o izvršnoj direktorici Comcast NBCUniversala Lindi Yaccarino.

Musk je tvitnuo kako je "uzbuđen što može objaviti da je zaposlio novu izvršnu direktoricu za X/Twitter".

Yaccarino bi, dodao je, trebala preuzeti tu poziciju za oko šest tjedana, dok bi Musk u istom roku trebao preuzeti ulogu glavnog direktora za tehnologiju.

Srodna radna etika

Na čelu Twittera Musk je bio otkad je u listopadu prošle godine dovršio preuzimanje te tvrtke za 44 milijarde američkih dolara.

U prosincu je bio objavio kako će se povući čim "nađe nekog dovoljno glupog da preuzme taj posao" te kako će on se baviti timovima zaduženim za razvoj softvera i web poslužitelje. Također, tvitosfera mu je poručila kako treba naći nekog drugog tko će se baviti tom društvenom platformom, a i sam je u jednom trenutku priznao kako je preopterećen.

Pozivajući se na anonimne izvore, WSJ je objavio kako je Yaccarino u pregovorima za mjesto glavne izvršne direktorice Twittera. Reuters je također izvijestio kako bi ona mogla biti Muskov izvor.

Yaccarino je trenutno glavna izvršna direktorica u NBCUniversalu, zadužena za oglašavanje. Musk je razgovor za posao s njom obavio tijekom oglašivačke konferencije u Miamiju (SAD) u travnju.

Tijekom te konferencije poticala je publiku da Muska dočeka pljeskom i pohvalila njegovu radnu etiku, rekavši kako je "našla svog para" po tom pitanju.

U NBCUniversal je došla 2011. godine, nakon što je provela 15 godina u Turner Entertainmentu. Smatra ju se zaslužnom za digitalnu modernizaciju oglasnog poslovanja te televizijske mreže.

Kad su ga upitali za komentar, glasnogovornik NBCUniversala rekao je tek kako se Yaccarino priprema za Upfront, prezentaciju koju će NBCUniversal organizirati za oglašivače u New Yorku u ponedjeljak.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.