Logo
Ispiši ovu stranicu

Mogu li promet i ICT povući Hrvatsku naprijed? Istaknuto

Mogu li promet i ICT povući Hrvatsku naprijed?

U zagrebačkom hotelu Zonar 5. svibnja bit će održana konferencija "Eurotransformacija Hrvatske: Hrvatska kao važan ICT i transportni hub Europe".

Tijekom konferencije bit će govora o prometnom potencijalu Hrvatske i mogućnosti razvoja propulzivne ICT scene u Hrvatskoj u kontekstu mreže 5G.

Organizatori najavljuju kako će okupiti stručnjake iz ICT sektora, regulatorna tijela u ICT-ju i prometu te stručnjake za transport kako bi otvorili raspravu o prednostima koje za Hrvatsku donose ulazak u schengenski prostor i eurozonu.

Predavanja i paneli

Razgovarat će se o razvoju umjetne inteligencije, virtualne realnosti te o digitalnoj transformaciji javne uprave i privatnog gospodarstva, kao i o potencijalima koje nudi mreža 5G, u kontekstu činjenice da Hrvatska ima jednu od najraširenijih mreža te vrste u Europi.

Tema će biti i prilike za iskorištavanje geostrateškog položaja kako bi Hrvatska postala transportno čvorište Europe, oslanjajući se u modernizaciji željeznice na sredstva iz europskih fondova.

Konferenciju će otvoriti potpredsjednik Vlade Oleg Butković, a pozdravni govor održat će i zastupnik u Europskom parlamentu Tomislav Sokol.

U dvije panel-rasprave gostovat će Josip Škorić, predsjednik uprave Hrvatskih cesta, Petar Glavaš, član uprave Enna transporta, Petar Šimić, predsjednik Udruženja otpremništva i logistike u HGK-u, Miran Gosta, ravnatelj HAKOM-a, Mislav Galler, član uprave i glavni komercijalni direktor Telemacha Hrvatska, i Hajdi Ćenan, predsjednica udruge CRO Startup.

Više: Eurotransformacija Hrvatske: Hrvatska kao važan ICT i transportni hub Europe

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.