Logo
Ispiši ovu stranicu

Stižu nam DroneDays, evo što možete očekivati Istaknuto

Stižu nam DroneDays, evo što možete očekivati

Treće izdanje konferencije DroneDays bit će održano na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu 4. i 5. svibnja.

Trebalo bi okupiti stručnjake iz robotike i dronova te ponuditi pregled najnovijih trendova i njihovoj primjeni u poljoprivredi, šumarstvu i logistici.

Među predavačicama i predavačima je Chiara Gabellieri sa Sveučilišta Twente, koja će govoriti o trendovima i budućnosti zračne manipulacije.

Marija Popović sa Sveučilišta u Bonnu će govoriti o planiranju putanja dronova u pretraživanju novih područja, a imat ćete priliku čuti i Martina Sasku, čija robotička grupa je poznata po razvoju autonomnih vatrogasnih dronova i autonomnih letjelica za lov na neovlaštene dronove. Reći će ponešto i o najnovijem istraživanju u dokumentiranju katedrala.

Kako integrirati dronove u postojeće sustave

U sklopu letačke zone predviđeno je šest demonstracija poduzeća kao što su Phoenix LiDAR systems, AVITEH i Protostar, kao i tri demonstracije iz laboratorija LARICS.

Osim letova, bit će prikazana primjena dronova u skladištima, prikupljanje podataka sustavom LiDAR, detekciju dronova pomoći sintetičkih podataka i upravljanje dronom pokretima ruku i tijela.

Stručnjaci iz startup svijeta vezanih uz dronove podijelit će svoja iskustva o tome kako su identificirali prilike za primjenu novih rješenja, ključne faktore koji su doprinijeli njihovu uspjehu te izazovima s kojima su se susreli te razvili vrhunsku tehnologiju.

Stručnjaci raznih profila raspravljat će o prilikama i izazovima koje predstavlja sve veći tehnološki napredak i uporaba dronova, prihvaćanje letjelica te njihov utjecaj u društvu.

Bit će govora i izazovima povezanim s integracijom bespilotnih letjelica u postojeće sustave i infrastrukturu te o razvoju strategija koje bi utjecale na prihvaćanje bespilotnih letjelica u široj javnosti.

DroneDays 2023 organizira Fakultet elektrotehnike i računarstva i njegov Laboratorij za robotiku i inteligentne sustave upravljanja (LARICS).

Više: DroneDays 2023

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.