Logo
Ispiši ovu stranicu

Još deset posto radnika u Twitteru ostaje bez posla Istaknuto

Još deset posto radnika u Twitteru ostaje bez posla

Twitter je neočekivano tijekom vikenda otpustio najmanje 200 zaposlenika, odnosno približno deset posto ukupnog broja trenutno zaposlenih u toj tvrtci.

Među onima koji će morati potražiti novi posao su direktori proizvoda, podatkovni znanstvenici i inženjeri koji su radili na strojnom učenju i pouzdanosti Twitterovog web odredišta.

Čini se kako je jedna od njih i Esther Crawford, glavna izvršna direktorica tvrtke Twitter Payments, koja je bila zadužena za razvoj arhitekture nužne za obavljanje financijskih transakcija u sklopu Twittera. To je bio dio plana kojim je Twitter trebao biti transformiran u "aplikaciju za sve", koja bi uz to još pokrivala digitalnu trgovinu i druge značajke.

Twitter sveden na trećinu zaposlenih prije preuzimanja

Crawford je prije toga bila predvodila uvođenje mjesečne pretplate Twitter Blue. Na sličan su se korak ubrzo nakon toga odlučili i u tvrtci Meta Platforms, odakle je stigla najava pretplate na Facebook i Instagram.

Drugo zvučno ime koje će napustiti Twitter protiv svoje volje, piše Yahoo Finance, mogao bi biti Martijn de Kuijper, osnivač tvrtke Revue koju je Twitter preuzeo tijekom 2021. godine.

Prema riječima glavnog izvršnog direktora Elona Muska, Twitter je u siječnju imao oko 2.300 zaposlenih.

Toliko ih je ostalo nakon što je Musk početkom studenog 2022. godine, po preuzimanju te tvrtke za 44 milijarde američkih dolara, otpustio oko 3.700 radnika. Broj ukupno zaposlenih dosad je srezan za više od 70 posto.

Musk je tada rekao kako je Twitter zabilježio ogroman pad prihoda zbog povlačenja oglašivača, zabrinutih radi moderiranja sadržaja i drugih ključnih elemenata poslovanja pod novom upravom. Također je naveo kako nije isključeno ni da će popularna društvena mreža završiti u stečaju.

Do preuzimanja Twitter je ubirao pet mlrd. USD prihoda od oglašavanja.

Twitter je u međuvremenu počeo dijeliti prihode od oglašavanja s pojedinim tvorcima sadržaja, Musk je i ponovno otvorio vrata političkom oglašavanju.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.