Logo
Ispiši ovu stranicu

Hrvatski robotički savez organizira FIRST LEGO League natjecanje za djecu Istaknuto

Hrvatski robotički savez organizira FIRST LEGO League natjecanje za djecu

Hrvatski robotički savez organizira FIRST LEGO League (FLL), ekipno STEM (znanost, tehnologija, inženjerstvo, matematika) natjecanje za djecu između 9 i 16 godina.

Tema natjecanja ove godine je „SuperPowered“ kojom se potiče djecu da razmisle i istraže put kojim prolazi energija prije nego dođe do njih, od različitih izvora energije, skladištenja i prijenosa energije do potrošnje i upotrebe u svakodnevnom životu.

Na susretu uživo demonstrirat će svoje istraživačko-inovativne radove. Osim toga, radili su i na dizajnu i programiranju LEGO Mindstorms i LEGO Spike Prime robota. I sve to timskim radom, pomažući čak i protivničkoj ekipi. Ovo natjecanje drugačije je od svih klasičnih natjecanja jer promovira timski rad i kreativna dječja rješenja o velikim svjetskim problemima.

Hrvatski pobjednici sudjelovat će na natjecanju Adria regije u Sloveniji te imaju mogućnost sudjelovanja na svjetskom natjecanju.

Dodatna zanimljivost je što su ocjenjivači i suci na ovom natjecanju profesori hrvatskih fakulteta, sastavnica Sveučilišta u Zagrebu (Fakultet elektrotehnike i računarstva, Građevinski fakultet, Učiteljski fakultet, Filozofski fakultet te Fakultet strojarstva i brodogradnje), učitelji iz škola te uspješni stručnjaci iz industrije.

Završnica ovogodišnje sezone, održava se u subotu, 18. 2. 2023., između 10:00 i 18:00 sati na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Unska 3, Zagreb.

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.