Logo
Ispiši ovu stranicu

Apple do daljnjeg odustao od pametnih naočala Istaknuto

Apple do daljnjeg odustao od pametnih naočala

Apple je na neodređeno vrijeme odgodio predstavljanje svojih laganih naočala za proširenu stvarnost.

Do odgode Apple Glasses je došlo zbog izazova tehničke prirode.

Predstavljanje prve konzole za miješanu stvarnost, najavljeno za ovu godinu, neće biti otkazano. Ta bi konzola trebala koristiti i proširenu i virtualnu stvarnost. Očekuje se kako će premijeru imati tijekom proljeća i koštati oko tri tisuće američkih dolara, između ostalog i zato što sadrži dvostruke Sonyjeve zaslone razlučivosti 4K, desetak kamera, vanjsku bateriju...

Fokus na sniženje cijene

Ući će u segment tržišta kojim trenutno dominiraju uređaji poput konzole Quest Pro tvrtke Meta Platforms, predstavljena prošle godine po cijeni od 1.500 USD.

U Appleu se planiraju fokusirati na snižavanje cijene iduće generacije konzole za proširenu i virtualnu stvarnost, koja bi se trebala pojaviti tijekom 2024. ili početkom 2025. godine. Taj bi uređaj trebao zamijeniti naočale za proširenu stvarnost, tako što će koristiti procesore usporedive s onima ugrađenima u iPhone, umjesto komponenti kakve je moguće naći u naprednijim modelima računala iz serije Mac.

Pritom bi trebao zadržati istu razinu funkcionalnosti kao i skuplji model. Uštedjet će se na materijalima i zaslonu, koji bi mogao ponuditi nižu razlučivost.

Skuplji uređaj mogao bi dobiti naziv Reality Pro, jeftiniji Reality One, a procesor koji će ih pogoniti - Reality, piše Bloomberg.

Njihova bi cijena trebala biti bliža onima po kojima je moguće nabaviti pametne telefone iPhone (od 799 do 1.599 USD). Donja granica je u istom rangu kao i Quest Pro.

Apple je početkom tjedna predstavio nova izdanja računala MacBooks, u kojima su novi, brži čipovi M2 Pro i M2 Max. To je bilo iznenađenje jer su uređaji predstavljeni tjednima prije no što se to obično činilo, piše Reuters.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.