Logo
Ispiši ovu stranicu

Indijski Amagi otvara razvojni centar u Zagrebu Istaknuto

Indijski Amagi otvara razvojni centar u Zagrebu

Amagi, tvrtka koja pruža cloud video rješenja po modelu Software-as-a-Service, otvorit će svoj prvi europski razvojni centar u Zagrebu.

Riječ je o indijskom jednorogu osnovanom 2008. godine. Vlasnicima sadržaja omogućavaju pokretanje, distribuciju i unovčavanje linearnih live kanala na besplatnim platformama za TV streaming i video usluge koje podržavaju oglase. Tvrtka također nudi usluge kojima se upravlja u oblaku.

Osim u Zagrebu, inovacijski centar imaju u Bangaloreu, a prisutni su i u New Yorku, Los Angelesu, Torontu, Londonu, Parizu, Melbourneu, Seulu i Singapuru. Emitiranjem se upravlja u New Delhiju.

Baza za širenje u istočnu Europu

Poslovanje u Hrvatskoj vodit će Igor Marinić, Marko Horvat i Danijel Perić.

"Zahvaljujući centru za istraživanje i razvoj u Hrvatskoj, bit ćemo bliže našim korisnicima i moći ćemo im ponuditi tehnološku podršku koju trebaju u stvarnom vremenu", istaknuo je Baskar Subramanian, glavni izvršni direktor i suosnivač Amagija.

Tvrtka zapošljava više od 800 ljudi diljem svijeta i bilježi rast prihoda veći od 100 posto godišnje, navedeno je u priopćenju. Prisutni su u više od 40 država, pri čemu glavninu klijenata imaju u Sjedinjenim Državama. Među njihovim korisnicima su ABS-CBN, AccuWeather, A+E Networks UK, Cinedigm, Cox Media Group, Crackle Plus, Fremantle, Gannett, Gusto TV, NBCUniversal, Tastemade, The Roku Channel, Vice Media...

Amagi planira dodatno učvrstiti svoju globalnu poziciju i osnažiti poslovanje u Europi. Hrvatska je odabrana zato što posjeduje potrebno stručno znanje i ima dovoljan broj IT talenata za razvoj. Zagrebački centar za istraživanje i razvoj prvi je koji otvaraju izvan granica Indije.

"Uvjereni smo kako će novootvoreni Amagi razvojni centar biti jedan od ključnih pokretača daljnjeg rasta i uspjeha. Očekujemo da će otvaranje ureda u Zagrebu i drugim gradovima imati značajan utjecaj na lokalna tržišta otvaranjem novih prilika za profesionalce u regiji", rekao je Marinić, koji je preuzeo poziciju generalnog direktora tvrtke Amagi Eastern Europe.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.