Logo
Ispiši ovu stranicu

VIDI 322: Što za 2023. predviđaju lideri top tech hrvatskih IT tvrtki? Istaknuto

VIDI 322: Što za 2023. predviđaju lideri top tech hrvatskih IT tvrtki?

Poštovani čitatelji, sretna vam nova 2023. godina! Ukoliko ste lijepo proslavili oproštaj od stare godine i napunili baterije za novu, spremni ste vidjeti što smo vam pripremili za prvi ovogodišnji broj časopisa VIDI br. 322.


Lideri hrvatskih top tech kompanija u ovom nam broju otkrivaju svoja predviđanja za ovu godinu, a tu je i pregled najnaprednijih hrvatskih IT rješenja. Ako još niste donijeli prve novogodišnje odluke o tome koji ćete hardver ili gadgete nabaviti, mi ćemo vam pomoći i u tome, a u broju možete vidjeti i kako izgleda i što sve može PC za čije slaganje smo koristili najjače i naskuplje komponente dostupne na našem tržištu.

1

Inače, od ovog broja svi kupci časopisa VIDI imaju pravo na pristup mobilnoj VIDI aplikaciji što im je sada omogućeno u paketu s kupljenim VIDijem, na način da se jave mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. a mi ćemo im poslati kupon za pristup. 

Među brojnim temema izdvajamo:

Novogodišnje tech odluke

5

Umjesto obećanja o gubitku kilograma i zdravijoj prehrani zavukli smo ruke u pretinac novogodišnjih želja koje se baziraju na tehnologiji. Kroz više kategorija izdvojili smo ponajbolje uređaje s kojima bezbrižno možete zakoračiti u novu godinu.

CEO predictions

4

Lideri ponajboljih i najuspješnijih hrvatskih tech kompanija predviđaju trendove za 2023. godinu.

Pregled naprednih hrvatskih IT rješenja za 2023.

7

Podatkovni centri kao oslonci IT infrastrukture, cloud usluge te napredna rješenja i trendovi mijenjaju način rada kompanija, koje se sve više okreću digitalizaciji.

Najbrži mainstream procesori današnjice

3

Usporedili smo trenutno najmoćnije mainstream desktop procesore, Core i9 13900K i Ryzen 9 7950X.
Zen 4 protiv Raptor Lakea! Saznajte koji odnosi pobjedu i titulu najbržeg mainstream procesora današnjice.

Ultimativni novogodišnji PC

2

U ovoj temi nismo bili spremni na kompromise niti nas je zanimala krajnja cijena. Jednostavno smo uzeli najjači hardver složen oko Core i9 13900K procesora i nove moćne RTX 4080 grafičke kartice, kako bismo složili računalo koje žari, pali i gazi sve pred sobom.

Pregled nagrađenog hardvera godine

6

Stotine uređaja prođe kroz Vidilab testni laboratorij svake godine. Oni najbolji u našim testovima zaslužuju markice poput Vidi preporuka, Hot Stuff, Grand Prix ili Best Buy. Na jednom smo mjestu prikazali sav najbolji hardver iz prošle godine.

VIDI X radionica: Proširivanje pinova uz Dasduino Core

8

VIDI X mikroračunalo ima mnoštvo mogućnosti out-of-the-box. U ovoj radionici proširili smo dostupne pinove uz Dasduino Core kontroler.

PC PLAY Specijal: Pregled TOP 10 igara za 2023. godinu

9

Naš iskusni gaming urednički tim odabrao je deset apsolutno najboljih igara različitih žanrova koje ćete po mišljenju PC Playevaca igrati do besvijesti u nadolazećoj godini na više platformi. Uz to vam donosimo i recenziju odlične igre Evil West.

Uz ove teme donosimo vam i odličnu novu VIDI X radionicu, programersku temu u kojoj vam otkrivamo što donosi PureBasic 6.00 kojeg nazivaju Basicom za 21 stoljeće, a tu su i zanimljive hardverske i softverske recenzije, vijesti iz svijeta, regije i znanosti, Vidi doktor, kao i najnovija Makova kolumna u kojoj ćete saznati kakvi su fashion trendovi u novim skafanderima za šetnje svemirom i Mjesecom.

VIDImo se!

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.