Logo
Ispiši ovu stranicu

Twitteru stigla tužba jer nije platio najamninu Istaknuto

Twitteru stigla tužba jer nije platio najamninu

Protiv Twittera je podnijeta tužba zbog toga što nije plaćena najamnina za urede središnjice te tvrtke u San Franciscu u Sjedinjenim Državama.

Twitter je za najamninu dužan 136.260 američkih dolara, navedeno je u tužbi tvrtke Columbia Property Trust. Ranije je stigla tužba teška blizu 200 tisuća USD zbog neplaćenih privatnih letova zrakoplovom u tjednu u kojem je Musk preuzeo tvrtku.

Vijesti o neplaćenoj najamnini pojavile su se početkom prosinca 2022. godine. Kako su tada pisali američki mediji, novi vlasnik Twittera Elon Musk i njegovi savjetnici nadali su se kako će uspjeti ispregovarati novi ugovor nakon što su proveli masovna otpuštanja u tvrtci.

Rezovi posvuda

Musk je Twitter kupio za 44 milijarde USD u listopadu 2022. godine i odmah se bacio na rezanje troškova. Twitter je već zatvorio urede u gradu Seattleu, gdje je srezao troškove održavanja i osiguranja, a zaposlenicima je poručeno kako trebaju donositi vlastiti toalet papir na posao.

Osoblje zaduženo za čišćenje i sigurnost također je otpušteno u uredima u New Yorku i San Franciscu. Ured u na adresi California Street 650 u San Franciscu je prepolovljen, pa sad zauzima dva umjesto prethodna četiri kata.

Na Badnjak je Musk naložio osoblju podatkovnog centra u Sacramentu gašenje ključnih web poslužitelja u sklopu mjera štednje. Rezovi su zahvatili i troškove održavanja infrastrukture te osoblje zaduženo za javne politike tvrtke.

Zaposlenici su dobili uputu o odgađanju plaćanja dobavljačima i isporučiteljima usluga, uključujući knjigovodstvo i konzultante koji su radili na ključnim regulatornim projektima. Mnogi među njima očekuju kako će dijeljenje otkaza biti nastavljeno, piše New York Post.

Musk se bio obvezao kako će prepustiti kormilo Twittera nekome drugome čim nađe odgovarajuću zamjenu, nakon što se većina tviteraša koji su sudjelovali u anketi pozitivno očitovala o tom pitanju.

Njegovo je osobno bogatstvo nakon preuzimanja Twittera palo za 200 mlrd. USD.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.