Logo
Ispiši ovu stranicu

Musk odlazi sa čela Twittera čim nađe zamjenu Istaknuto

Musk odlazi sa čela Twittera čim nađe zamjenu Maurizio Pesce | Wikipedia

Elon Musk najavio je kako će otići s pozicije glavnog izvršnog direktora Twittera čim pronađe nekog tko će ga zamijeniti, ali će i dalje voditi nekoliko ključnih odjela.

Do smjene za kormilom Twittera doći će, kako je naveo, čim nađe "nekog dovoljno blesavog kako bi preuzeo taj posao". Nakon toga će se baviti timovima za razvoj softvera i web poslužitelje.

Od listopada ove godine, kad je za 44 milijarde američkih dolara preuzeo Twitter, Muskovo vođenje te tvrtke bilo je obilježeno kaosom i kontroverzama. Također, zabrinuo je (pa i razljutio) dioničare Tesle, čija je vrijednost dionice značajno pala tijekom ove godine, što se - između ostalog - pripisuje i tome što Musk ne posvećuje dovoljno vremena vođenju te tvrtke.

Zamjenu čeka težak zadatak

Musk je anketom pitao tvitosferu treba li dati ostavku na poziciju glavnog izvršnog direktora. Ukupno je u njoj sudjelovalo 17,5 milijuna korisničkih računa na Twitteru, od kojih je 57,5 posto bilo za njegov odlazak.

Tko god se odluči doći na Muskovo mjesto, posao mu/joj neće biti lak i jednostavan. Tvrtka je još uzburkana velikim brojem otkaza i ostavki, nije posve izvjesno hoće li dio velikih oglašivača nastaviti i dalje koristiti tu platformu, a investitori koji su poduprli Muska u akviziciji imaju prilično visoka očekivanja kad je riječ o povratu ulaganja.

Naime, kako piše Reuters, Aliya Capital Partners - jedan od većih investitora u tom pothvatu - očekuje kako će dobiti do pet puta veći iznos od uloženog (360 milijuna USD) Dakle, trebalo bi im vratiti 1,8 mlrd. USD, i to u samo nekoliko godina. Svoj optimizam temelje na procjeni kako će Musk puno bolje monetizirati 229 milijuna dnevno aktivnih korisnika Twittera nego što je to dosad bio slučaj.

No, Musk je na Twitteru bio objavio kako se ta tvrtka ubrzano približava stečaju od svibnja ove godine. Banke koje su financirale preuzimanje ne vjeruju kako će moći naplatiti to dugovanje u punom iznosu i imale su poteškoća kad su ga htjele ukloniti iz svojih bilanci.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.