Logo
Ispiši ovu stranicu

Netflix s oglasima stiže možda već do kraja ove godine Istaknuto

Netflix s oglasima stiže možda već do kraja ove godine

Netflixova pretplata koja će uključivati oglase mogla bi koštati između sedam i deveta američkih dolara mjesečno.

Popularna platforma za streaming video sadržaja trenutno naplaćuje 15,99 USD za najčešće korišteni model pretplate, koji obuhvaća prikaz u punom HD formatu na do dva uređaja. Osnovna pretplata košta 9,99 USD mjesečno, uz prikaz u kvaliteti do 480 piksela.

U Netflixu navodno namjeravaju prikazivati oko četiri minute reklama po satu programa, što je otprilike koliko to radi konkurencija ili nešto manje. Oglasi će biti prikazivani prije ili tijekom sadržaja, ne i nakon njega.

Utrka s konkurencijom

U travnju ove godine prvotno je bilo najavljeno kako će Netflix početi prikazivati oglase tijekom iduće godine. Ali, čini se kako bi za to mogli biti spremni već krajem ove pa je moguće kako će taj model pretplate biti dostupan na nekoliko tržišta tijekom zadnjeg ovogodišnjeg tromjesječja.

Isprva oglasi neće biti prisutni na svemu što Netflix ima u svom katalogu, moguće zbog ugovora o licencama, sklopljenim s različitim studijima i distributerima. Također, moguće je kako ih uopće neće biti na sadržajima namijenjenima djeci, a u prvo vrijeme će biti izostavljeni iz filmova u njihovoj produkciji.

Netflix je pokušao privući više pretplatnika jeftinijim modelima, poput onog koji predviđa gledanje samo na mobilnim uređajima i koji je bio dostupan u Indiji, Keniji, Maleziji, Nigeriji i Južnoafričkoj Republici.

Gledanje uz pretplatu bi moglo postati globalno dostupno nedugo nakon lansiranja. Procjenjuje se kako bi Netflixu moglo donijeti 8,5 milijardi USD prihoda do 2027. godine. Tržište videa na zahtjev s oglasima do te godine bi trebalo narasti do 70 mlrd. USD, piše Tech Crunch.

Disney+ bi trebao ponuditi sličnu uslugu do kraja godine, po cijeni od 7,99 USD. Warner Bros. Discovery također razmišlja o takvom potezu za novi servis, nastao spajanjem HBO Maxa i Discovery+. Trebao bi zaživjeti tijekom iduće godine.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.