Logo
Ispiši ovu stranicu

IFA 2022: Što očekujemo na velikom tehnološkom sajmu od najvećih igrača Istaknuto

IFA 2022: Što očekujemo na velikom tehnološkom sajmu od najvećih igrača

Jedan od najvećih tehnoloških sajmova na svijetu i najveći tehnološki sajam u Europi IFA 2022 u Berlinu otvorit će svoja vrata 2. rujna, a mi smo već spakirali kofere. Pogledajte što očekujemo od najvećih igrača koji će izlagati svoje najnovije proizvode i tehnologije.

Na IFA 2022 sajmu koji se nakon Covid-19 pandemije ponovno održava u punokrvnom "live" obliku, očekujemo brojne novosti iz svijeta potrošačke elektronike, mobilne tehnologije, računala, što znači da nas čeka obilje novih televizora, pametnih telefona, prijenosnika, audio sustava i drugih uređaja s velikim zaslonima, jačim, bržim i boljim procesorima, većom memorijom i novim impresivnim brojkama u megahercima, gigahercima, gigabajtima i terabajtima.
Gotovo svi (ali ne svi) najveći brandovi će iskoristiti IFA-u za svoje prezentacije, a mnoštvo novog hardvera i softvera ćemo imati priliku po prvi puta i sami isprobati, kako bismo znali koji nas trendovi tehnologije očekuju u nastavku ove godine.

Jedan od najvećih izlagača će zasigurno biti Samsung, koji je nakon svojih Unpacked događanja vjerojatno sačuvao ponešto i za IFA-u, što znači da vjerojatno ne možemo očekivati neki novi flagship telefon, ali bismo mogli vidjeti ponešto novih televizora, pametnih kućnih uređaja poput hladnjaka i perilica te drugih IoT proizvoda. Ako nas sreća posluži, Samsung bi nam mogao pokazati i neke nove micro-LED televizore, koji se nalaze u fokusu tvrtke već duže vrijeme.

RLR 6911.t62cecfb5.m800.x64jo7MLUKnvsNl5L

Ista stvar vrijedi i za LG, koji tehnološke sajmove najvuiše koristi za prezentacije velikih zaslona, pa tako možemo ponovno očekivati neku ogromnu OLED instalaciju koja će se protezati duže zidova i stropova paviljona na kojem će imati izložbeni prostor.

TCL je također potvrdio svoju nazočnost na sajmu i najavio održavanje "key" konferencije 1. rujna, odnosno dan uoči službenog početka održavanja IFA-e, a za prezentacije je rezervirao više od 2.500 kvardatnih metara izložbenog prostora. Iz tvrtke su najavili predstavljanja novih zaslona, saundbarova i pametne nosive elektronike, zajedno se širokim rasponom uređaja pametnog doma, a prikazat će i neke zanimljive prototipove televizora.

Mada je Huawei i dalje pod udarom američkog "bana", on će također iskoristiti IFA-u za prezentacije svojih novih uređaja, tijekom kojih će nas nastojati uvjeriti da i bez službene podrške za američki softver i servise, njegovi telefoni, laptopi i tableti mogu sve isto kao i uređaji konkurencije, uz lagano zaobilaženje Google Play trgovine. Između ostaloga, Huawei bi na IFA 2022 sajmu trebao predstaviti novi flagship telefon.

RLR 6938.t62cfb821.m800.x34PJHKkbevTGnM5x

Što se odnosi na Huawei, vrijedi i za Honor, nekedašnji Huaweijev brand koji već duže vrijeme posluje samostalno kako bi se odupro američkoj politici. Tvrtka je najavila nove pametne telefone, tablete, slušalice i brojne druge proizvode koje će predstaviti na sajmu u Berlinu.

Na svečanoj sjednici povodom otvorenja ovogodišnjeg sajma ponovno će govoriti predsjednik Qualcomma Cristiano Amon, a njegovo izlaganje vezano uz nove proizvode obuhvatit će novosti vezane uz 5G i novu stvar koju nazivaju "intelligent edge", što god to značilo.

Qualcomm će predstaviti i nove laptope pogonjene Snapdragon čipsetima, a za očekivati je i da nam pruži uvide u neke futurističke tehnologije koje će nam odškrinuti vrata budućnosti.

RLR 6763.t62cecfb5.m800.x6E2DpNPvZsdrV70r

Toshiba nas je svojevremeno na IFA-i iznenadila prvim 8K televizorom koji je pokazala prije svih drugih proizvođača, no nije ih pustila u serijsku proizvodnju jer tada za njih nisu postojali sadržaji. Potajno priželjkujemo da na ovogodišnjoj IFA-i ponovno budu prvi u nečemu, mada to zasad još nisu dali naslutiti.

Među velikim igračima na sajmu će nastupiti i Garmin koji će nam predstaviti svoje nove fitness gadgete, pametne sportske satove, biciklistička računala i druge proizvode iz domene sportske i nosive elektronike. Bilo bi super kada bi nam posudio neki dobri tracker za trčanje po sajmu kako bismo znali koliko smo koraka napravili i kojim ritmom nam kuca srce kako bismo bili sigurni da smo preživjeli ovogodišnji IFA 2022. sajam.

RLR 7039.t62cfcbdf.m800.xeNgWXGimIUWDa6F9

Ovo je naše posljednje javljanje uoči odlaska na sajam, uskoro možete očekivati prve detaljnije i konkretnije izvještaje sa samog „mjesta zločina“.

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.