Logo
Ispiši ovu stranicu

NOVI VIDI: Palac gore za povratak na posao i u školu, astrofotografija i programeri veterani u IT svijetu Istaknuto

NOVI VIDI: Palac gore za povratak na posao i u školu, astrofotografija i programeri veterani u IT svijetu

U novom dvobroju časopisa VIDI br. 317/318 za kolovoz/rujan 2022. donosimo vam obilje zanimljivih sadržaja. Između ostaloga obišli smo vodeće tehnološke parkove u Hrvatskoj ne bi li pronašli najpoželjnije lokacije za otvaranje startupa. Donosimo vam i kartu Hrvatske na kojoj možete vidjeti gdje su sve smješteni.

Među sadržajima novog broja izdvajamo:

Tema broja: Astrofotografija

1 VIDIClanakVelika

Donosimo vam pregled najboljih hobističkih teleskopa, how-to vodič za fotografiranje nebeskih tijela, opis programa koje smo koristili, ali i mnoštvo drugih detalja koji bi vam mogli pomoći u pohodu na noćno nebo.

VIDILAB test: Gaming televizori

2 VIDIClanakVelika

Koji je najbolji TV za igranje na Plejki ili PC-u? Isprobali smo nekoliko najnovijih modela televizora različitih tehnologija kako bismo doznali što možete očekivati po pitanju gaming performansi.

Palac gore za kupnju: Povratak na posao i u školu

3 VIDIClanakVelika

Dok se pripremate na povratak u školske klupe, studentske dvorane i u urede, za vas smo pripremili pregled korisnih gadgeta koji će taj povratak učiniti bezbolnijim.

VIDI.edu: X-Faktor u edukaciji

4 VIDIClanakVelika

Istražili smo koje su to ključne komparativne prednosti poput jedinstvenih studijskih programa, inovativnih pristupa nastavi ili drugih X-faktora kod naših najboljih tehnoloških fakulteta i učilišta.

Programiranje: Programeri veterani u IT svijetu

OTVOR opt VIDIClanakVelika

Vjerovali ili ne, prosječna starost programera u SAD-u je 31,6 godina. Zašto je to tako, te ima li u današnjem IT svijetu mjesta za starije dame i gospodu programere? Neke vještine koje oni posjeduju teško je naći a jako se traže.

VIDI X radionica: Biblioteke

5 VIDIClanakVelika

Gdje pronaći dostupne biblioteke za korištenje naprednih mogućnosti VIDI X-a, ali i što sve one nude te kako ih koristiti saznajte u ovome vodiču.

PC PLAY recenzija: Stray

6 VIDIClanakVelika

U moru jednoličnih igara, izašla je originalna igra koja ima nešto drugačijeg tihog protagonista. Kao prava ljetna poslastica, stiže nam igra u kojoj se nalazimo u ulozi mačke.

Tehnološki parkovi

TP

Obišli smo vodeće tehnološke parkove u Hrvatskoj ne bi li pronašli najpoželjnije lokacije za otvaranje startupa. Donosimo vam i kartu Hrvatske na kojoj možete vidjeti gdje su sve smješteni.

Osim tih tema u novom ćete Vidiju pronaći i brojne druge zanimljive sadržaje, tehnološke i znanstvene vijesti, hardverske i softverske testove, intervjue, a VIDI doktor i Makova kolumna tradicionalno zaokružuju i ovaj broj.

VIDImo se najesen!

Vidi 317 318 naslovnica VIDIClanakVelika

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.