Logo
Ispiši ovu stranicu

Priprema li se teren za Microsoftovo preuzimanje Netflixa? Istaknuto

Priprema li se teren za Microsoftovo preuzimanje Netflixa?

Viša analitičarka tvrtke Needham Laura Martin vjeruje kako bi Microsoft mogao preuzeti Netflix.

Popularna platforma za internetski streaming video sadržaja i igranje u zadnje je vrijeme u problemima.

Nedavno su objavili kako su je broj njihovih pretplatnika pao po prvi put od 2011. godine, kao i da očekuju gubitak još do dva milijuna do kraja ove godine. Otpustili su dosad više stotina ljudi.

Tijekom prošlog tjedna objavljeno je kako će Microsoft biti ključni partner za novi Netflixov poslovni model, u sklopu kojeg će nuditi sadržaj uz nižu cijenu pretplate, ali uz prikaz oglasa.

Netflix s oglasima će kasniti

Za Lauru Martin to je mogući znak kako se nešto puno veće iza brda valja: preuzimanje vrijedno sto milijardi američkih dolara.

Uvjerena je kako je Microsoft jedini Netflixu poželjan partner koji ne samo što može platiti toliki iznos, već i nositi se s regulatornim i drugim zahtjevima kakve akvizicija tog reda veličine u pravilu donosi sa sobom.

Svoju prognozu Martinova temelji na tome što Microsoftu nedostaje iskustva u prodaji digitalnih oglasa putem kanala kakav je Netflix.

Smatra kako u divu iz Redmonda neće uspjeti upogoniti sve što je potrebno do kraja ove godine kako bi Netflix s oglasima doista zaživio, već će to biti odgođeno do trećeg tromjesječja iduće godine.

Sličnog je mišljenja i analitičar Goldman Sachsa Eric Sheridan, koji je upozorio kako Netflix čeka neugodna prilagodba na postpandemijske uvjete poslovanja i izrazio skepsu oko toga hoće li moći postaviti novi model pretplate na noge u prvotno najavljenom roku.

Microsoft također već ima veliko preuzimanje kojim se mora pozabaviti jer su u svibnju ove godine najavili kako će kupiti Activision Blizzard za 68,7 mlrd. USD.

No, nije nezamislivo kako bi se mogli odlučiti na taj korak. Nakon što preuzmu Activision Blizzard svom će katalogu dodati niz zvučnih naslova iz svijeta igara, kao što su The Elder Scrolls, Gears of War i Call of Duty. Preuzimanjem Netflixa dobili bi platformu za plasman tih igara, ali i TV serija i filmova čije su radnje smještene u te svjetove, piše Yahoo.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.