Logo
Ispiši ovu stranicu

Elon Musk pojačava pritisak na Twitter Istaknuto

Elon Musk pojačava pritisak na Twitter

Elon Musk zaprijetio je odustajanjem od preuzimanja Twittera ukoliko ne dobije podatke o spam i lažnim korisničkim računima koje je ranije zatražio.

U pismu upućenom Twitterovoj šefici pravne službe Vijayi Gadde odvjetnik koji zastupa Muska ustvrdio je kako se Twitter aktivno opire i uskraćuje mu pristup informacijama na koji ima pravo prema odredbama sporazuma o preuzimanju.

Moguće je, navedeno je, kako je riječ o oklijevanju zbog zabrinutosti Twitterove uprave kako bi dijeljenje podataka o metodologiji moglo dovesti do otkrivanja stvarnog stanja u spornom segmentu Twitterovog poslovanja.

Taktika povlačenja?

Twitter je također optužen kako pokušava izbjeći ispunjavanje obveza vrlo uskim tumačenjem odredbi sporazuma o preuzimanju. U odvjetničkom uredu koji zastupa šefa SpaceX-a i Tesle smatraju kako su čak i po tako suženom shvaćanju odredbi u Twitteru ipak obvezni isporučiti tražene podatke.

Zbog toga, istaknuto je u pismu, Musk pridržava prava koja mu taj sporazum daje, uključujući odustajanje od preuzimanja.

Kao što smo već pisali, Musk je od Twittera tražio informacije o metodologijama testiranja koje koristi pri izračunu udjela lažnih u ukupnom broju korisničkih računa. U Twitteru već godinama tvrde kako je takvih računa u bazi aktivnih korisnika manje od pet posto. Musk je također bio zatražio da on obavi neovisnu provjeru temeljem podataka koje bi Twitter trebao dostaviti.

Twitterov glavni izvršni direktor Parag Agrawal ponovio je kako ta tvrtka surađuje s Muskom i nastavit će s njime dijeliti informacije u skladu s odredbama ugovora o preuzimanju. Agrawal akviziciju namjerava privesti kraju i učiniti sve kako bi bili ispoštovani dogovoreni uvjeti, uključujući i cijenu.

Procjenjuje se kako je Muskov potez dio strategije kojom okušava srušiti cijenu preuzimanja Twittera ispod ponude kojom je cijenu te tvrtke postavio na 44 milijarde američkih dolara, piše CNN.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.