Logo
Ispiši ovu stranicu

Stigla je aplikacija za lakše snalaženje u javnoj nabavi Istaknuto

Ana Fresl (PJR) Ana Fresl (PJR)

Tvrtka Projekt jednako razvoj (PJR) predstavila je aplikaciju koja bi poduzetnicima trebala olakšati sudjelovanje u postupcima javne nabave i ponuditi im nove poslovne prilike na tom tržištu.

U protekle tri godine putem javne nabave kupljeno je preko 140 milijardi kuna vrijednosti usluga, roba i radova, što znači kako je u te svrhe potrošeno oko 18 posto godišnjeg bruto domaćeg proizvoda Hrvatske.

Godišnje se sklopi oko 23 tisuće ugovora s dobavljačima, dok se prosječno dnevno pokrene oko 100 novih prodajnih prilika.

Fokus na popularizaciji tržišta javne nabave

Aplikacija je nazvana ma.te.a po početnim slovima njenih glavnih funkcija:

• ma – mapiranje (planovi nabava)
• te – tenderi (javna nadmetanja)
• a – analize (registri ugovora).

Ova aplikacija, kažu u PJR-u, pruža pregled i analitiku aktualnih, proteklih i planiranih postupaka javne nabave, uz mogućnost personalizacije pregleda. Također nudi uvid u napredno praćenje statistika uspješnosti na tržištu javne nabave kroz prizmu vlastitog tržišnog sektora

Na jednom mjestu okuplja planove javnih nabava, registre sklopljenih ugovora, dnevne objave otvorenih postupaka, jednostavne nabave, koncesije i žalbe, uz posebno praćenje i poslovnu analitiku uspješnosti poduzeća kao ponuditelja i njihovih glavnih konkurenata.

"Prilikom kreiranja nove usluge primarni fokus bio je na popularizaciji i olakšavanju snalaženja na tržištu javne nabave na kojem ima puno prilika za poduzetnike.

Korisnici aplikacije ma.te.a imat će mogućnost individualiziranog prikaza i praćenja svojih interesa kroz moderno, vizualno ugodno i intuitivno sučelje - uz sve korisne analitike koje im mogu pomoći da budu što uspješniji ponuditelji.

Vjerujemo da će u novoj aplikaciji mnogi naći nezamjenjivog prodajnog asistenta koji pruža brojne korisne informacija", rekla je Ana Fresl, direktorica PJR-a.

Želite li ju isprobati, aplikaciju ma.te.a moguće je besplatno preuzeti ovdje.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.