Logo
Ispiši ovu stranicu

Snap očekuje slabije prihode, povukao za sobom Facebook i druge Istaknuto

Snap očekuje slabije prihode, povukao za sobom Facebook i druge

Vrijednost dionica tvrtke Snap, u čijem je vlasništvu aplikacija Snap, pala je za 30 posto nakon što su upozorili kako će podbaciti s prihodima i zaradom u ovom tromjesječju.

U pismu koje je glavni izvršni direktor Snapa Evan Spiegel uputio djelatnicima navedeno je također kako će do kraja godine usporiti zapošljavanje kako bi bolje upravljali troškovima. Nakon što su u proteklih 12 mjeseci zaposlili dvije tisuće ljudi, do kraja godine bi trebali uposliti njih još 500.

Sadašnji zaposlenici radit će više

Snap je na ovaj potez bio prisiljen zbog pogoršanja makreekonomskih uvjeta koje je nastupilo znatno brže nego što su očekivali i imalo dalekosežnije posljedice po poslovanje tvrtke. Posebno su se požalili na rastuću inflaciju i kamate, probleme s lancima opskrbe i zapošljavanjem.

Ali, negativan utjecaj je imala i ruska invazija na Ukrajinu, kao i teškoće u poslovanju nastale zbog promjene Appleove politike zaštite privatnosti za korisnike pametnog telefona iPhone.

Otežanim uvjetima poslovanja namjeravaju se suprostaviti povećanom produktivnosti sadašnjih zaposlenika.

Tijekom travnja Snap je po prvi put objavio poslovne rezultate koji su bili slabiji od očekivanja analitičara.

Tada su najavili kako predviđaju rast prihoda na godišnjoj razini između 20 i 25 posto, kao i zaradu prije poreza, kamata, deprecijacije i amortizacije između nula i 50 milijuna američkih dolara. Rezultati za ovaj kvartal mogli bi biti slabiji od tog predviđanja. Ipak, očekuju kako će i ove godine ostvariti rast, samo znatno slabiji nego što su se nadali.

Loša prognoza za Snap povukla je prema dolje ne samo cijenu njihove dionice, već i niz dionica srodnih tvrtki. Meta Platforms izgubila je na vrijednosti sedam posto, Twitter gotovo četiri posto, a Pinterest 12 posto.

Udar su osjetile i kompanije koje nisu u u istoj kategoriji. Alphabet, u čijem je vlasništvu Google, pao je za tri, a Trade Desk za više od osam posto, piše CNBC.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.