Logo
Ispiši ovu stranicu

Poslovna inteligencija otvorila ured u Švedskoj Istaknuto

Sanel Mujić Sanel Mujić

Poslovna inteligencija nastavlja širenje poslovanja na inozemnim tržištima. Uz zagrebačko sjedište i urede u Londonu, Beču, Podgorici, Beogradu, Sarajevu i Ljubljani otvoren je i ured kompanije u glavnom gradu Švedske Stockholmu.

Ured će funkcionirati pod internacionalnim brandom Poslovne inteligencije – BIRD (Business Intelligence Research and Development). Cilj je pojačati razvoj međunarodnog poslovanja kroz izravniju i intenzivniju prisutnost i komunikaciju u Skandinaviji.

Podsjećamo, pod istim je brendom početkom 2021. godine u Zagrebu otvoren startup inkubator fokusiran na projekte vezane uz umjetnu inteligenciju.

Baza za širenje u Skandinaviji

Za širenje poslovanja te izgradnju partnerstva i odnosa u skandinavskoj regiji odgovoran je Sanel Mujić.

Mujić se timu Poslovne inteligencije pridružio u travnju ove godine direktor razvoja poslovanja, kako bi se posvetio tržištima na sjeveru Europe.

Prethodnih sedam godina karijeru je gradio u Švedskoj, a prije toga u Austriji, Sloveniji i Hrvatskoj. Osim u razvoju poslovanja, ima bogato iskustvo u prodaji i marketingu.

Radio je, između ostalih, za Impactpool kao direktor razvoja poslovanja, proveo je dvije godine na poziciji direktora proizvoda za regiju Adriatic u M SAN Grupi, i nešto manje od dvije godine kao direktor za ključne kupce u Samsung Electronicsu, između ostalog.

Lidija Karaga Poslovna inteligencija

"Otvaranje tvrtke u Švedskoj u skladu je s našim strateškim planom rasta i jačanja prisutnosti u Skandinaviji. Uvjereni smo kako će uz Mujićevo znanje i iskustvo naši postojeći i novi klijenti iz područja napredne analitike, umjetne inteligencije i strojnog učenja dobiti još snažniju podršku", rekla je Lidija Karaga, direktorica novoosnovane kompanije i suosnivačica Poslovne inteligencije.

"Smatram da su dugogodišnje iskustvo i ekspertiza kompanije u konzaltingu iz područja analitike i upravljanja podacima ključ uspjeha i jamstvo da će nas veliki broj kompanija vrlo brzo prepoznati kao partnere", uvjeren je Mujić.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.