Logo
Ispiši ovu stranicu

Meta prodaje uređaje za metaverzum u fizičkoj trgovini Istaknuto

Meta prodaje uređaje za metaverzum u fizičkoj trgovini

Tvrtka Meta Platforms otvorila je svoju prvu fizičku trgovinu s uređajima.

Nastojeći opravdati milijarde američkih dolara ulaganja u infrastrukturu za metaverzum - njihov ogranak Reality Labs izgubio je tri mlrd. USD tijekom prvog tromjesječja 2022. godine - pojačali su napore kako bi što prije ponudili proizvode iduće generacije kao robu široke potrošnje.

Glavni izvršni direktor Mete Mark Zuckerberg izložio je ambiciozan plan za metaverzum, gdje bi ljudi trebali biti u interakciji s virtualnim svjetovima putem niza raznovrsnih uređaja kao što su, primjerice, konzole za virtualnu stvarnost.

Zuckerberg vjeruje kako će metaverzum s vremenom zamijeniti mobilni internet. Ipak, upozorio je, to neće zaživjeti u punom obimu do kraja ovog desetljeća.

Sve se može isprobati

Trgovina Meta Store prostire se na oko 140 kvadratnih metara. Smještena je uz sjedište Reality Labsa u sklopu Metinog kampusa u gradu Burlingameu u američkoj saveznoj državi Kaliforniji. Osmišljena je kako bi omogućila isprobavanje proizvoda, ne bi li kupci dobili što bolju predodžbu o tome čemu služe, što sve nude i kako ih koristiti.

Zasad nude tri proizvoda, među kojima je najvažnija konzola za virtualnu stvarnost Quest Two, pomoću koje je moguće demonstrirati različite načine korištenja.

Uz nju su pametne naočale Ray Ban Stories, koje mogu snimati fotografije i video zapise pa ih dijeliti na društvenim mrežama. Na kraju, tu je Portal, uređaj za video pozive koji bi trebao poslužiti za poslovne video konferencije u kućnom uredu, ali i razgovore s rodbinom i prijateljima.
Sva tri proizvoda nisu dostupna samo za prodaju, već i za demonstraciju.

U Meti kažu kako će povratne informacije prikupljene od kupaca koristiti za daljnji razvoj. Nije poznato hoće li Meta otvarati još trajnih fizičkih trgovina ili će se odlučiti na korištenje privremenih, kao što je to bio napravio Amazon, piše CNBC.

Za što god se odlučili, čeka ih dosta posla i ne posve izvjesna budućnost. Pametne naočale i konzole za virtualnu stvarnost nisu ni približno toliko popularni uređaji kao laptopi ili pametni telefoni, a i u prosjeku su skuplji.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.