Logo
Ispiši ovu stranicu

Francuska otvara vrata najvećoj svjetskoj mjenjačnici kriptovaluta Istaknuto

Francuska otvara vrata najvećoj svjetskoj mjenjačnici kriptovaluta

Binance, po volumenu najveća svjetska mjenjačnica digitalnih kriptovaluta, dobila je odobrenje regulatornih agencija za pružanje usluga u Francuskoj.

To je prva europska država u kojoj je Binance uspio ishoditi takvu dozvolu, nakon što je prije nekoliko mjeseci imala problema s regulatorima. Odobreno im je trgovanje i pohrana bitkoina i drugih kriptovaluta.

U studenom prošle godine francuska agencija koja nadzire financijsku industriju objavila je kako se Binance mora fokusirati na pridržavanje propisa vezanih uz borbu protiv pranja novca.

Prije toga, u kolovozu, Velika Britanija je upozorila kako nemaju pisano odobrenje za poslovanje na njenom tržištu. Slično je upozorenje izdala i Njemačka, a bilo je i problema s talijanskim vlastima.

Bacili oko na Europu

U Binanceu su uložili nemali trud kako bi europskim regulatorima pokazali kako su spremni pridržavati se propisa i promovirali svoj blockchain sustav u tom dijelu svijeta.

Krajem prošle godine su najavili ulaganje sto milijuna eura u razvoj francuskih i europskih ekosustava za blockchain i digitalne valute, kao i pokretanje centra za istraživanje i razvoj u Francuskoj.

Iako pokrenuta u Kini, ta se tvrtka uglavnom povukla s matičnog tržišta nakon što je službeni Peking uveo niz zabrana za kriptovalute.

Brojke kineske tvrtke koje se bave kriptoimovinom preselile su se u Singapur, koji u sve većoj mjeri postaje regionalno središte za startupove usmjerene na taj segment tržišta. U Binanceu navodno još traže novo sjedište i namjeravaju povući se i iz Singapura, piše Tech Crunch. Čini se kako bi se mogli skrasiti u Parizu.

Binance upravlja dnevnom razmjenom kriptovaluta vrijednom više od 14 milijardi američkih dolara i derivatima u vrijednosti od blizu 50 mlrd. USD. Već su prisutni u Litvi, gdje su pod nadzorom regulatorne agencije te države, a zatražili su i dozvolu za poslovanje u Švedskoj.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.