Logo
Ispiši ovu stranicu

Jedna od najvećih svjetskih banaka ušla je u metasvemir Istaknuto

Jedna od najvećih svjetskih banaka ušla je u metasvemir

Američka banka JPMorgan Chase otvorila je poslovnicu u metasvemiru Decentraland.

Lounge Onyx smješten je u Metajuku, virtualnoj inačici tokijske trgovačke četvrti Harajuku. Prvim katom šeta tigar, na zidu visi slika šefa JPMorgan Chasea Jamiea Dimona. Stepenice vode na drugi kat, gdje korisnici mogu pratiti stručnjake dok razgovaraju o tržištu kriptovaluta i imovine.

Decentraland je virtualni svijet temeljen na tehnologiji blockchain. JPMorgan Chase je najveća američka i jedna od najvećih banaka na svijetu. Nedavno su objavili dokument s procjenama mogućnosti koje svijet metasvemira donosi. Između ostalog, smatraju kako bi nakon nekog vremena mogao stvarati bilijun dolara prihoda godišnje.

Rast cijena digitalnih nekretnina

Dokument su izradili kako bi klijentima pomogli u snalaženju u sve većoj količini raznovrsnih informacija dostupnih o metasvemiru, kao i istaknuli što bi voljeli vidjeti kad je riječ o trgovačkoj infrastrukturi, tehnologijama, zaštiti privatnosti i identiteta, radnoj snazi i upravljanju.

Recimo, u JPMorgan Chaseu očekuju rast vlasništva digitalnih nekretnina, za što će ljudi sve češće koristiti decentralizirane autonomne organizacije. U šest mjeseci 2021. godine prosječna cijena virtualne parcele je udvostručena, sa šest na 12 tisuća USD.

Procjenjuju također pojavu i uspon nove radne snage, specijalizirane za rad u virtualnim okruženjima, kao i nastavak porasta prisutnosti poznatih i slavnih osoba, piše Business Insider.

Do širenja popularnosti metasvemira došlo je tijekom prošle godine, naročito nakon što je prvi čovjek Facebooka Mark Zuckerberg objavio kako će se ta tvrtka strateški repozicionirati kako bi u punoj mjeri iskoristila mogućnosti novog medija.

Metasvemir je zajednički naziv za virtualne svjetove koji omogućavaju imerzivno igranje, izgradnju svjetova i zabavu, s ugrađenom digitalnom trgovinom.

U siječnju ove godine Samsung je otvorio digitalnu verziju svoje njujorške trgovine u Decentralandu, a u studenom prošle Barbados je upogonio digitalno veleposlanstvo, piše Coin Desk. Osim Decentralanda, metasvemirom trenutno dominiraju još tri velika igrača: Sandbox, Somnium Space i Cryptovoxels.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.