Logo
Ispiši ovu stranicu

Bellabeat s Bank of America zaključuje dosad najveću rundu ulaganja Istaknuto

Sandro Mur Sandro Mur

Tvrtka Bellabeat pri kraju je zaključivanja treće runde dokapitalizacije.

Aranžer financiranja je investicijska banka Bank of America Merrill Lynch, treća po veličini investicijska banka na svijetu.

Postupak privlačenja svježeg kapitala namijenjenog daljnjem razvoju i rastu Bellabeata započeo je u travnju prošle, a trebao bi biti zaključen do kraja siječnja ove godine.

Kao i dosad, u Bellabeatu planiraju prodati vlasničke udjele kako bi prikupili potrebni kapital. Dosad su tako prikupili 100 milijuna američkih dolara od 28 investitora, istaknuo je suosnivač i glavni izvršni direktor Bellabeata Sandro Mur.

Iz Bellabeata nisu naveli koliki iznos ulaganja ciljaju. Objavili su tek kako bi investicijska runda koju predvodi Bank of America trebala bi biti najveća do sad i kako očekuju povećanje procjenjene tržišne vrijednosti kompanije prije javne ponude dionica.

"Poslovni profil i istaknuti položaj u sektoru čine ulaganje u Bellabeat atraktivnim za široki krug klijenata Bank of America, u velikom rasponu ulagačkih strategija i zemljopisnih područja", rekao je Stephen Bloom, glavni direktor Bank of America Merrill Lynch.

Novac za širenje poslovanja i nove trgovine

Novi kapital prikupljen prije izlaska na burzu Bellabeat će uložiti u razvoj novih verzija svojih nosećih tehnologija, dobivanje dozvola za njihovo korištenje u zdravstvenim ustanovama, za otvaranje lanca novih prodavaonica (od kojih jedne i u Zagrebu), u razvoj korporativnih wellness programa, akviziciju kompanija s kojima će proširiti i upotpuniti svoj asortiman, izgradnju vlastitog wellness kampusa i druge projekte.

Osam godina stara hrvatsko-slovenska tvrtka najpoznatija je po proizvodima koji prate i bilježe niz zdravstvenih parametara namijenjenim ženskom dijelu populacije. Isprva im je fokus bio na samim proizvodima, ali kasnije su se preusmjerili na usluge i podatke. Početkom prošle godine najavili su dvije investicije, nakon čega bi trebala uslijediti javna ponuda dionica ili SPAC.

Prema njihovim podacima, prodali su dosad više od dva milijuna uređaja, a više od osam milijuna žena koristi njihovu platformu.

Sjedište tvrtke je u San Franciscu (Sjedinjene Države), s uredima u Velikoj Britaniji, Hrvatskoj i Aziji. Trenutno imaju više od sto zaposlenih.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.