Logo
Ispiši ovu stranicu

Smjene u vrhu Intela, dolaze nova direktorica i šef financija Istaknuto

David Zinsner i Michelle Johnston Holthaus David Zinsner i Michelle Johnston Holthaus

U jednom danu Intel je dobio novu direktoricu svog najvećeg odjela i novog šefa financija.

Nakon tri desetljeća provedenih u toj tvrtci Gregory Bryant odlazi s pozicije direktora Intel Client Computing Group.

Zamijenit će ga Michelle Johnston Holthaus, sadašnja glavna direktorica Intelove prodaje, marketinga i komunikacija. Prije toga je bila šefica prodaje u Client Computing Group. Johnston Holthaus je u Intelu već 25 godina. Novu će poziciju preuzimati postupno tijekom nadolazećih mjeseci, dok ne pronađu nekog tko će preuzeti prodaju.

Client Computing Group najveći je segment Intelovog poslovanja. U trećem kvartalu 2021. donijela je 9,7 milijardi američkih dolara prihoda, dva posto manje nego u istom razdoblju prethodne godine.

Pridošlica iz Microna

U Intelovom je priopćenju navedeno kako Bryant odlazi iz tvrtke zbog nove prilike. Bio je također Intelov šef za regiju koja pokriva Aziju, Pacifik i Japan te predvodio timove koji su razvijali platforme za potrošače i tvrtke, među kojima su Evo i vPro. Još prošlog tjedna nastupio je u ime Intela na sajmu potrošačke elektronike Consumer Electronics Show u Las Vegasu (Sjedinjene Države).

Div među proizvođačima čipova također je dobio i novog šefa financija. Od idućeg ponedjeljka taj će posao obavljati bivši Micronov šef financija David Zinsner, koji će zamijeniti sadašnjeg šefa financija Georgea Davisa. Davis će prijeći na poziciju savjetnika, gdje će biti do svibnja ove godine kad bi trebao otići u mirovinu, piše ZDNet.

Smjena na toj poziciji najavljena je još prilikom objave poslovnih rezultata za treće tromjesječje, krajem listopada prošle godine.

Zinsner će također postati i Intelov izvršni dopredsjednik, što je također pozicija koju je donedavno držao u Micronu. Ima više od 20 godina iskustva u industriji poluvodiča. Radio je također u tvrtkama Affirmed Networks, Analog Devices i Intersil.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.