Logo
Ispiši ovu stranicu

Hrvatske inovacije na CES 2022 sajmu Istaknuto

Hrvatske inovacije na CES 2022 sajmu

Uz bok najpoznatijim svjetskim kompanijama kao što su Samsung, Lenovo, Sony, Panasonic, LG i Asus, svoje inovacije predstavljaju i dva startupa iz Poduzetničkog inkubatora PISMO, startup tvrtke Grow i Hiroma Design.

Tvrtka Grow nastoji privući investitore za svoje pametne naočale za gluhe pod nazivom Eye Hearing koje bi trebale olakšati život 72 milijuna ljudi koliko ih na svijetu ima problem sa sluhom.

„Dok se osobi koja je gluha ili ima oštećen sluh govori, njoj naše naočale kroz titlove na ekranu pokazuju riječi i ona nas razumije! Ovo je jedinstvena inovacija koja se pojavila na ovom sajmu u dijelu zdravlje i wellnes.“, rekla je Josipa Bencek (GROW).

Mateja Vedrina iz tvrtke Hiroma Design kaže da su prilikom izrade aplikacije Moopies imali želju da se djeca povežu sa likovima u njoj i na taj način vrijeme koje provode ispred ekrana bude kontrolirano od strane roditelja. Aplikacija je edukativna, ali posebna jer su kroz nju djeca učitelji, a ne učenici.

Grow i Hiroma Design pobjednici su izbora najboljih poduzetničkih ideja u 2021. godini prema izboru prekograničnog projekta CROWN koji provodi Razvojna agencija SIMORA. Ističu kako su zahvalni Sisačko-moslavačkoj županiji što imaju priliku sudjelovati u projektu i što su dobili ovakvu podršku! „Već prvog dana imali smo pozitivne reakcije posjetitelja i nadamo se da će nam ovaj sajam donijeti investitore.“, poručuju iz tvrtki Grow i Hiroma Design.

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.