Logo
Ispiši ovu stranicu

Dionica GameStopa opet naglo skočila, ovog puta zbog NFT-ova Istaknuto

Dionica GameStopa opet naglo skočila, ovog puta zbog NFT-ova

Dionice tvrtke GameStop porasle su za više od 22 posto nakon što se doznalo kako navodno pripremaju tržište za NFT-ove.

U toj tvrtci također pripremaju partnerstva vezana uz kriptovalute ne bi li za to tržište imali spremne igre i druge predmete za prodaju.

U njihovom je novom odjelu za NFT navodno već zaposleno 20 ljudi. Nova bi platforma trebala omogućiti kupovinu, prodaju i razmjenu digitalnih dobara. Fokus će biti na opremi za video igre, poput odjeće i naoružanja za likove.

GameStop - oko kojeg zadnjih mjeseci nije nedostajalo kontroverzi zbog načina na koje je trgovano njegovim dionicama - time bi ušao u tehnološki sektor oko kojeg se također diže velika prašina. OpenSea, trenutno najpoznatnije NFT tržište, prema nedavnoj procjeni vrijedu 13,3 milijarde američkih dolara.

Bacili oko i na Web3

Nezamjenjivi tokeni (non-fungible token, skraćeno NFT) tehnologija su koja omogućava pohranu dokaza vlasništva nad digitalnim dobrima na blockchain, često etherium. Njihove su cijene zadnjih mjeseci porasle zbog povećane potražnje među entuzijastima, piše CNBC.

Osim za NFT-ove, u Gamestopu se pripremaju i za igre u Webu3, prema najavi glavnog izvršnog direktora Matta Furlonga s kraja prošle godine. Također su već počeli tražiti i tvorce sadržaja, piše Yahoo.

Furlong je na tu poziciju došao tijekom ljeta prošle godine, skupa s novim šefom financija Mikeom Recuperom. Obojica su radila u Amazonu prije toga. Trenutno su u procesu preslagivanja poslovanja pod nadzorom predsjednika Ryana Cohena, suosnivača platforme za e-trgovinu Chewy. Zasad se ne zna puno pojedinosti - tek da će pokušati nešto što nitko u svijetu trgovine dosad nije napravio.

Gamestopova dionica bila je među tri najčešće pretraživanje u prošlog godini, iza Tesle i AMC-a. Pod pritiskom je zbog nagađanja kako bi Federal Reserve mogao posegnuti za povećanjem kamatnih stopa tijekom 2022.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.