Logo
Ispiši ovu stranicu

Miro privukao 400 mil. USD ulaganja, planiraju globalno širenje Istaknuto

Miro privukao 400 mil. USD ulaganja, planiraju globalno širenje

Tvrtka Miro privukla je 400 milijuna američkih dolara ulaganja u seriji C, što je procjenu njene tržišne vrijednosti podiglo na 17,5 milijardi USD.

Ta tvrtka nudi virtualne radne ploče za suradnju uz vizualizaciju. Trenutno ima više od 30 milijuna korisnika diljem svijeta, među kojima su i gotovo sve tvrtke s popisa Fortune 100.

Od 2011. godine, kad su ju osnovali Andrey Khusid i Oleg Shardin, prikupila je ukupno 476 mil. USD investicija. Tijekom 2020. godine su u sklopu serije B dobili ulaganje vrijedno 50 mil. USD, koje je predvodio Iconiq Capital.

Tvrtka je od tada upeterostručila bazu korisnika, dok je broj korisnika uz plaćanje porastao za 550 posto. Alati koje nude integrirani su s više od sto aplikacija. Među njihovim partnerima su Atlassian, Cisco, Google Workspace, Microsoft Teams i Zoom, između ostalog.

Profitabilni i prije pandemije

Iconiq je među ulagačima povratnicima za seriju C. Priključili su mu se također i Accel, Atlassian, Dragoneer, GIC, Salesforce Ventures te TCV, kao i investitori pojedinic poput suosnivača Airtablea Howieja Liua i Andrewa Ofstada, glavnog izvršnog direktora Snowflakea Franka Slootmana i šefa DocuSigna Dana Springera.

Očekuju kako će Miro nastaviti rasti i u postpandemijskim uvjetima jer će tvrtke diljem svijeta nastaviti koristiti hibridni model rada i druge modele koji predviđaju rad izvan ureda.

Miro trenutno zapošljava nešto više od 1200 ljudi u 11 ureda. Između ostalih, otvorili su nove u Berlinu, Muenchenu, Londonu, Sidneyu i Tokiju. Tvrtka je i prije pandemije već bila profitabilna i bilježila rast od 300 posto gledano godinu na godinu.

Investiciju namjeravaju potrošiti na razvoj proizvoda i tehnologije, stjecanje novih korporativnih klijenata i proširenje poslovanja općenito na globalnoj razini. Pritom nije isključeno kako će doći i do spajanja ili preuzimanja, piše Tech Crunch.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.