Logo
Ispiši ovu stranicu

Zagrebački računalni savez dobio je svoj VIDI X zahvaljujući uspješnoj IT tvrtki Ingemark Istaknuto

Zagrebački računalni savez dobio je svoj VIDI X zahvaljujući uspješnoj IT tvrtki Ingemark

Zagrebački računalni savez dobio je svoj VIDI X! Ovaj svojevrsni “dragulj u kruni” Zagrebačke zajednice tehničke kulture koji svake godine na ponos građanima Zagreba, sa sve manje dobivenog novca koji mu se dodjeljuju na kapaljku iz gradskog proračuna, donese sve više medalja s natjecanja, pa tako donese čak 34 od ukupno 36 medalja na nacionalnim natjecanjima u programiranju, konačno je dobio svoju VIDI X učionicu zahvaljujući uspješnoj IT tvrtki Ingemark.

Zdravko Škokić, karizmatični tajnik ZRS-a uveo je odmah VIDI X kao novu platformu za učenje programiranja na razvojnim , najtalentiranije djece zagrebačkih škola jer se na njemu mogu raditi zanimljivi razvojni projekti koristeći C++, Python i druge programske jezike koje ZRS uspješno podučava.

Čak 200 djece koje svake godine prođu kroz radionice Zagrebačkog računalnog saveza najvećim djelom kasnije pohađaju najbolje zagrebačke gimnazije i tehničke škole gdje predvode uspješne timove na međunarodnim natjecanjima poput poznatog uspjeha Gorana Žužića, osvajača dva informatička zlata na srednje-europskoj olimpijadi održanoj 2008. godine u Dresdenu te svjetske informatičke olimpijade u Egiptu kao i mnogih drugih međunarodnih informatičkih natjecanja.

Ovaj uspješni savez koji okuplja desetak gradskih udruga koje se bave poticanjem učeničke darovitosti sa izuzetno skromnim materijalnim sredstvima ima na raspolaganju nevjerojatno derutne prostore ali zato sjajne profesionalce i edukatore volontere koji nesebično odgajaju generacije budućih inženjera i tehnoloških poduzetnika.
VIDI X je sada u rukama tih odličnih talentiranih mladih ljudi i vjerujemo da će im biti inspiracija da svojim projektima doprinesu otvorenim VIDI X sadržajima koje dijelimo na našim službenim stranicama projekta WWW.VIDI-X.org, kako bi svima bili dostupni.

VIDI X ZRS 2


Donator ali i uspješna tvrtka Ingemark i njihov CFO, Magdalena Matić mogu sigurno biti ponosni ovom nesebičnom akcijom za kraj godine što dokazuje i njena izjava:

„…nadamo se kako će ova donacija omogućiti profesorima kvalitetnije provođenje nastave, a učenicima dodatan iskorak u njihovom obrazovanju. Ujedno se nadamo kako će jednog dana možda netko od učenika ili učenica postati izvrsni, mladi stručnjaci kojima ćemo u budućnosti moći ponuditi posao u našem timu.“ 

Bravo Ingemark! Dobro došli u VIDI X obitelj!

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.